29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3602
EURO35.0199
ALTIN2325.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Islak sokaklar

Hafta başından bu yana açık ve güneşli havaya alışmıştık. Yeni yılın ilk günü ile birlikte açık ve güneşli bahar havası, hafta sonunda yerini ıslak ve soğuk havaya bıraktı.


Cumartesi günü hafiften yeryüzüne düşen yağmur damlaları, hafiften soğukların etkileri insanları yeniden kalın giyinmeye yönlendiriyordu.


Cumartesi günü ıslanan yolların, üşüyen insanların ve çiseleyen yağmur altında yürüyenleri izlerken, sakin ve sessizlik dikkatimi çekiyordu.


Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleşti. Hafta sonundaki etkinliklere baktığımızda Cumartesi ve Pazar günleri salonda satranç turnuvası, Pazar günü akşamı da fener alayı vardı.


Asıl final günü ise bugün gerçekleşecek. Devlet Bahçeli Meydanındaki gösterilerin en önemlisi halkımız arasında  ücretsiz halk konseri olarak tanımlanıyor.


Gençler sanatçı Mustafa Ceceli ile yakından görüşebilmek, birlikte fotoğraf çektirebilmek ve ona dokunmak için  hayaller kuruyorlar.  Sanatçı hayranlığı, onlara yakın olmak ve fotoğraf çektirmek gençler arasında farklı bir anlayış ve davranış biçimi olarak görünür.


Bir grup genç yolda yürürken  Mustafa Ceceli konseri ile ilgili konuşuyorlardı. İçlerinden biri, konserin gündüz olmasına tepki gösteriyor, ‘konser dediğin akşam olur’diyordu.


Gencin konuşmasında haklılık payı yok değildi, çünkü etkinliklerde ‘halk konserleri’ çoğunlukla kapanış olarak tanımlanan akşam saatlerinde başlar, gecenin ilerleyen saatlerinde sona ererdi.


Osmaniye’de 7 Ocak kurtuluş kutlamaları kapsamındaki halk konseri ise saat:12.00’de Devlet Bahçeli meydanında bugün gerçekleşecek. Akşam yapılmak istense geniş salonumuz nerede var? Cebelibereket Kültür merkezi olabilir ancak. Buraya gidebilmek için ulaşım akla geliyor veya bazı insanlar tarafından kent dışındaymış gibi izlenim veriyor.


Ahmet Şekip Ersoy kültür merkezi salonuna baktığımızda ise uygun yer, ancak geniş halk konseri için koltuk sayısı yetersiz kalıyor.


Tüm bu ve benzeri olaylardan da anlaşılacağı gibi Osmaniye kent merkezinde geniş bir konser salonu gerekiyor.


Bugün Osmaniye’nin kurtuluşunun 91. yıldönümünü kutlama etkinliklerinin son günü. İşgal kuvvetlerini bu topraklardan uzaklaştırmak için canları ve kanları pahasına savaşanların isimlerinden kadın savaşçı Rahime Hatun Meydanının da açılışı yapılacak.


Yağmur çiseliyor, toprağa düştüğünde yerdeki kirleri temizliyor, aklıyor ve gökyüzü ağlıyor. Bu topraklar uğruna şehit düşmüş canlar için gökyüzü ağlarken, topraklarımızın üzerinde farklı şekilde işgal olaylarının yaşanmak, yaşatılmak istenmesi olaylarını düşündüğümüzde dünleri anımsıyoruz. Dünlere geri mi dönüyoruz diye gelecekten kaygılar duyuyoruz. Kaygılarımızın 91 yıl öncesindeki gibi olmaması dilekleriyle, saygılar…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar