18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5531
EURO34.8734
ALTIN2476.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İş umudu!

Okullar açıldı, eğitim ve öğretim başlayalı ikinci hafta içerisine girdik.

Her yıl olduğu gibi okullarda 6 veya 8 aylığına temizlik işçisi olarak İŞKUR tarafından personel alımı yapılacaktı.

Okulların açıldığı günde temizlik personeli alınması için İŞKUR kayıtları almaya başladı. 25 Eylül Salı günü Atatürk Ortaokulu salonunda isimler belirlenecekti.

Okullarda çalıştırılmak üzere ilk alımların yapılma şekillerindeki tepkileri bu sütunlarda yazmış ve Noter huzurunda isim çekilerek belirleme yapılmasını önermiştim.

İlk yılın ardından da öyle yapılmaya başlandı, çalışmak için kayıt yaptıranların gözleri önünde Atatürk Ortaokulu salonunda Noter aracılığı ile isimler belirlendi, kimse de itiraz etmeden isimleri çıkmayanlar tepki bile göstermediler.

Bu yıl böyle yapılmadı, 25 Eylül Salı günü yüzlerce işsiz insan İŞKUR tarafından okullarda geçici olarak çalışmak üzere yaptırdıkları kayıt sonunda yapılacak çekiliş sonunda şansları olursa işe girme umudu ile  Atatürk Ortaokulu salonuna geldi.

İŞKUR yetkilileri ne yaptı dersiniz, başvuru evraklarını toplayıp daha sonra isimlerin belirleneceğini söyleyerek sabahın erken saatlerinde umutla gelen insanları geri gönderdiler.

Okullarda çalışmak için başvuruda bulunan insanlar İŞKUR binasının girişine asılacak olan isim listelerinden sonucu öğrenecekler.

Yetkililer, “İhtiyacı olan insanları belirleyip, onları işe alacağız”diye konuşmuşlar. Gerçek böyle mi olacak, yoksa iktidar partisinin kapısını çalış, boyun bükerek parti yetkililerine isimlerini verecekler, sonrasında da umutla bekleyecekler!..

Gerçekten ihtiyacı olanlar işe alınacaksa sözümüz yok, ama böyle olacağına inanmak istiyorum! Göreceğiz, o gün de gelecek ve geçici işe alımlarda gerçekten ‘ihtiyacı olanlar mı’ yoksa partiden verilen isimler mi işe alınacak göreceğiz!

En adaletli olanı, geçtiğimiz yıllardaki gibi işe girecek insanların gözleri önünde Noter huzurunda yapılacak olan çekiliş sonucu belirlenmesidir. Yetkililer şimdi bu isimleri hangi kriterlere göre belirleyecekler, herkesin kafasında soru işaretleri dolaşıyor.

Buna ne gerek vardı, neden tepki almak için böylesi bir yola başvurup ta insanların kafasında kuşkular uyandırıyorsunuz?

Çağırın Noteri, isimler çekiliş yapılacak belirlensin, kimse de kuşku duymadan sonuçlara razı olarak salondan ayrılsınlar.

Şu veya bu şekilde şu anda iktidar partisi  işe girmek isteyenler tarafından “zan altında kalmıştır” buna ne gerek vardı?

İŞKUR yetkilileri böylesi bir uygulamayı bu yıl neden yapmadılar, kim veya kimler  Noter çekilişine karşı geldi ve uygulatmadı?

Bu konuda İŞKUR yetkilileri de ‘zan altında’ kalmaktan kendilerini kurtaramayacaklar!

İşsizlikten bunalıma giren ve okullarda temizlik yapmak için bu günleri bekleyen, üstelik 6 veya 8 ay gibi bir süre çalışmaya da razı olan bu insanların umutları ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur! Esenlikle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar