24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.526
EURO34.8093
ALTIN2440.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İş-işsizler-iş

Osmaniye’de Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) geçtiğimiz ay bin kişiyi 8 aylık bile olsa işe yerleştirdi.

Belediye, İl Özel İdaresi, Milli Eğitim, Müftülük ve OKÜ gibi kurumlarda işbaşı yapan insanlar geçici de olsa iş sahibi olmanın sevincini yaşıyorlar.

Birinci grup olarak İŞKUR aracılığı ile işe alınan Bin kişi işbaşı yaparken, iki gün öncesinde de ikinci grup başvurular sonuçlandı. Bu kez Bin 100 işsize ekmek kapısı aralanırken, toplam 2100 işsiz geçici de olsa işe yerleştirilme sevincini yaşıyorlar.

İŞKUR Müdürü Abdulkadir Şahin, kendileri ile sürekli irtibat içerisinde olan, iş arayanlara ellerinden geldiğince yardımcı olduklarını söylüyor.

Osmaniye’de işe girmek amacı ile 43 bin başvurunun bulunduğunu öğreniyoruz. İŞKUR kayıtlarındaki bu başvuruların bazılarının şu andaki işlerini beğenmeyip, daha farklı iş arayışı içinde olan kişilerden oluştuğu belirtiliyor.

Çalışmayan ve işsiz olarak yaşamakta olanların sayısının ise Osmaniye il genelinde 23 bin kişi olduğu bildiriliyor.

Osmaniye’de 23 bin işsiz bulunduğunu öğrendiğimizde bu rakam düşündürüyor. Ancak şu anda İŞKUR’un yaptığı çalışmalar ve girişimler sonucunda yeni iş alanlarının bulunması ve işsizlere iş olanaklarının sağlanması da sevindirici bir olay olarak göze çarpıyor.

Bu günlerde ikinci turda işe alınan insanlar İl Özel İdaresi, Milli Eğitim, Devlet Hastanesi gibi kurumlarda önümüzdeki günlerde işe başlayacaklar.

İş başvurularının değerlendirilip, işsizliğe çözüm bulma adına yapılan bu çalışmalar insanlarda kendilerine güveni ortaya koyarken, işsiz olarak dolaşan insanların ev yaşantıları, psikolojik durumları ve toplum içerisindeki eziklikleri de ortadan kalkmış oluyor.

Şimdi bakıyoruz, 8 aylık bile olsa Osmaniye’de çeşitli kurumlarda 2100 insan iş sahibi oldular ve bir kısmı başladı, diğerleri de bu günler içerisinde başlayacaklar.

İşsiz olmanın ne demek olduğunu, ekonomik sıkıntılar çeken insanlar çok iyi anlarlar.

Sosyal devlet olabilmenin başında insanların ekonomik sorunlarının çözümlenmesi gelmektedir. Ekonomik sıkıntıları çözümlenen toplumlarda huzur, güven ve sağlıklı aile ortamı yaşanır.

Ekonomi sıkıntılar insanları toplumda huzursuzluklara ve sağlıksız yaşama doğru sürükler.

Bu gerçeklerden yola çıkarak çevremize baktığımızda varlıklı olanlardan değil, yoksul olanların yaşantılarına üzülürüz. Paylaşım, yardımlaşma ve insanların birbirlerine destekleri ile toplumsal barış ve huzurun sağlanabilmesi için öncelikle insanların ekonomik sıkıntılarının çözümlenmesi önem taşımaktadır.

Aile içi şiddet, boşanmalar bunların başında gelebileceği gibi, uyuşturucu, kavga ve insan ilişkilerindeki psikolojik durumlar da yine ekonomik sıkıntılar ve işsizlikten gelmektedir.

Osmaniye’de İŞKUR tarafından 2100 insana yeni iş alanları açılarak geçici bile olsa ekmek kapısı açılması olayı kentimizdeki insanların yaşamı açısından önemsenmektedir.

Katkıda bulunan ve emek verenlere işsiz insanlarımız ve Osmaniye’miz adına teşekkür ediyoruz. Saygılarımla…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar