25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5732
EURO34.9814
ALTIN2425.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İnsandır ‘Yorulur’!..

Çalışan insanlar doğal olarak yoğun tempo sonucunda yorulabilirler. Makinelerin bile belli dayanma güçleri vardır. Yağsız, yakıtsız ve bakımsız bırakılan makinelerin arıza yapma olasılıkları fazladır.

İnsanların da vücutlarının çalışmaya dayanıklı durumları vardır. Gereğinden fazlı işin yüklenmesi, yoğun tempo ile çalışılması bir yana mesai saatlerinde fazlalıkla birlikte çalışan insanın psikolojik durumlarını da anlamak gerekiyor.



Çalışan insanın psikolojik sorunları sadece kendilerine yüklenen yoğun işle ilgili olmayıp, hakkını alamaması, gününde eline para geçmemesi, aldığı maaşın eve ulaşamadan borçlara ödenmek suretiyle eriyip gitmesi de insan psikolojisinin en önemli etkenlerinden biridir.

Bir kamu kurumunda çalışan memur yorgun ve bitkin düşmüş halde, sandalyesinde otururken, kollarını masanın üzerine koyup dinleniyor.

Bu memurun çalıştığı kurumunda yorgun düşmesi veya uyumaya dalmasını eleştirmek istemiyorum. Sadece bu görüntü ile çalışanların hallerinin anlaşılmasını okurlarımla paylaşırken en önemli bir noktaya dikkat çekmek istiyorum.

Bu memur mutlaka herhangi bir sendikanın üyesi olmalı. Memurun hakkını savunmak üzere aidat ödentisi alan sendikalar çalışmaktan yorulmuş ve masanın üzerinde uyuyan memurun çalışma koşulları ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesi noktasında dönemlere göre iktidarlardan yana mı oluyorlar, yoksa hangi siyasi iktidar olursa olsun, yönetenlerin karşısında sendika üyelerinin haklarını alabilme adına ‘masaya yumruk’ vurabiliyorlar mı?
‘masaya yumruk vurmak’ derken, kavga ile değil, çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına, üyelerinin haklarını savunan öneriler, projeler sunmalarından sözediyorum.

Sendikalar üyelerinin haklarını alabilmek için uğraş vermek yerine, yöneticilerinin daha iyi bir ‘makam kapma’ veya yöneticiler kendi yaşam koşullarından yana mı sözleşme imzalıyorlar? Asıl önemli olan burası.

Bu örnekleri sizlerle paylaştıktan sonra; çalışmaktan yorgun düşen memurunda görüntüsünü sizlerle paylaşıyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar