27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İnsan “Akıllı (mı?)”

Yeryüzündeki canlılar içerisinde Allah’ın “Akıl” verdiği tek canlının İnsan olduğu bilinir. Aynı zamanda İnsan’a  verilen bu ‘akıl’ın da kullanılması sorumluluğu bulunmaktadır.

Dili, dini, milliyeti ve cinsiyeti ne olursa olsun “tecavüz” olayını kabullenmek insan olarak doğru davranış kabul edilebilir mi? İşkence nasıl bir insanlık suçu ise, tecavüz de bir tür işkence olduğundan insanlık suçu olarak görülmelidir.

Son günlerde gerek kendi ülkemizde, gerekse farklı ülkelerde yaşanan tecavüz olaylarını öğrendiğimizde insanlık adına yüzlerimiz kızarırken, dünyanın “insan hakları jandarmalığını” yapanların nerelerde olduklarını merak  ediyoruz.

Aynı zamanda, İslam adına dünyayı ayağa kaldıranlar, tecavüz olayları karşısında neden tepkilerini göstermiyorlar?

Benim öğrendiğim kadarı ile İslamiyet’te de tecavüz olayı suçtur, ancak yargılama biçimi de “güçlü olanın, yönetimin” uyguladığı şeklinde olmasa gerek!

Yeryüzünde ‘akıllı’ olarak yaşayan insanoğlu, “tecavüz” olaylarındaki iğrençlikler karşısında insanlığın kabullenemeyeceği davranışlar yaşıyor.

Ülkemizde ve değişik ülkelerde yaşanan tecavüz olaylarından özetleri paylaşmak istiyorum.

“Pakistan’ın Pencap eyaletinin Mutlan bölgesindeki bir köyde 16 yaşındaki kız çocuğuna, Köy meclisinin kararı ile  ağabeyi bir başka kıza tecavüz etti diye tecavüz edilmesi kararı verdi. Olayda 12 yaşındaki kıza tecavüz edilmesi, ‘tecavüze tecavüz’ cezası uygulanması üzerine Multan polisi, aralarında Köy meclisi başkanının da bulunduğu 20 kişiyi tutukladı.”

İstanbul’a gelelim; Kadıköy Osmanağa mahallesindeki bir işhanında saat:00.30 sıralarında sağlık çalışanı 20 yaşındaki P.K., kahvede çalışan 17 yaşındaki H.A.’ya tuvaletin yerini sorduğu, yardımcı olma bahanesiyle götürdüğü tuvalette tecavüze uğradığı yönünde şikayetçi oldu”

Sadece erkeklerin kadınlara tecavüz ettiklerini düşünmeyin, kadınların da erkeklere tecavüz olaylarına tanık olabiliyoruz. Şöyle bir yurt dışına doğru çıkalım. Zimbabve’de üç kadının ellerini bağladıkları papaza tecavüz olayına bakalım.

“Sandra Ncube 21 yaşında, Riamuhetsi 23 yaşında ve 25 yaşındaki Mongive Mpofu isimli  üç kadın borç verdiği parayı almak üzere eve geldiğinde, üç kadın yere yatırıp ellerini bağlarlar.” Bundan sonrasını Papaz’ın Avukatı Petros Shoko’dan dinleyelim; “Müvekkilim kadınlardan bir tanesi borç para vermişti. Borcunun ödenemesini isteyen papaz kadınlar tarafından içeri davet edildi.

Kadınlardan bir tanesi papazı belinden tutup yere yatırırken bir diğeri zorla papazın pantolonunu soydu.

İki kadın, papazı çıplak bir şekilde yatağa yatırırken üçüncü kadın ise, diğer odadan kondom getirip papaz ile isteği dışında zorla ilişkiye girdiler.”

Şimdi de ülkemizden bir iğrenç haberi paylaşalım. Erzurum Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bir dava. Bu olayı paylaşırken benim yüzüm kızarıyor, bilmem sizler böylesi çirkeflik karşısında ‘akıl tutulması” geçirip geçiremeyeceğinizi bilemem!

İki ağabeyinin kendisine tecavüz ettiğini iddia eden kadının olayını paylaşalım:

“Erzurum merkez Yakutiye ilçesinde oturan 24 yaşındaki H.B. polise başvurarak, annesi ve babasının hayatta olmadıklarını, 29 yaşındaki ağabeyi M.B.’nin tecavüz ettiğini, Kars ilinin bir köyünde İmam olan ağabeyi 31 yaşındaki A.B.’nin tecavüzünden  hamile kaldığını ve Ankara’da kürtaj olduğunu öne sürdü.”

Mahkeme; tecavüzcü İmam ile kardeşini “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 15’er yıl hapis cezasına mahkum etti. “Allah; kimseye Akıl’ını  Yitirtmesin!” AMİN!...
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar