29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3677
EURO34.9763
ALTIN2325.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İnancı inkar edebilmek!..

Bu günlerde inançlar üzerinden yazdıklarım, bekle de bazılarınızın dikkatini çekiyor olmalı. 

Benim asıl anlatmak istediğim, insanların aklı ile oynanılmaması, yüreklerin farklı yönlere yönlendirilmemesi, en kişilerin en ince noktasından damarlara girip, aklını başından aldırılmamasıdır.

Ne amaçla yaptığı belli olmayan, ancak bir takım artniyetli ve bölücülerin halkın arasına fitne tohumlarını ekmek üzere, kardeşliğimizi bozmaya yönelik davranışların “inanç” olduğuna inanmıyorum.

Bir kişi sadece kendi özgür iradesi ile eylemde bulunmuşsa, o eyleminin de sonuna kadar arkasında durabilmelidir. Ancak, kusurları varsa ve bir anlık öfke ile eylemini gerçekleştirmişse zaten bir süre sonra olayın gerçeği ortaya çıkar.

Samsun Büyükşehir belediyesi, AKP Grup Başkan vekili Hasan Uzunlar, Atatürk’le ilgili olarak talipsiz bir paylaşımda bulunuyor.

AKP İl Başkanı Ersan Aksu olması gerekeni yaparak, Uzunlar’ın görevinden alındığı yönünde açıklama yapıyor.

Uzunlar’ın açıklamasına baktığımızda ise, “Bunlar ortalıkta dolaşan, her an karşınıza çıkabilecek  sosyal medya hesapları. Yorum yapmadım ve Atatürk düşmanı değilim” diyor.

Bu olayı okuduğumda,  bir halk hikmetini anımsadım. Bu olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

-Pavyon işletmecisi, Cami’ye yakın bir yere inşaat başlatmış. Cami cemaati inşaatın bitiminde hangi işyeri açılacağını merak edip sorduğunda; “Pavyon” yapılacağını öğrenmiş. Namaz çıkışı cami cemaati toplanıp dilekçe yazarak inşaatın durdurulması için şikayetçi olmuş.

Mahkeme günü geldiğinde Savcı ile Hakim davayı görüşmüşler ve yapılan inşaatın bitiminde açılacak olan işletmenin yasalara göre “Okul ve Camilere” uzaklığı noktasında usulsüzlük olmadığına  karar verilmiş.

Cami cemaati, Mahkemenin  kararı karşısında başka bir yöntem denemeye karar vermişler. Günde 5 vakit kılınan namazın ardından “Allah’ın, yakınımıza yapılan inşaatı en kısa zamanda yerle bir et, tamamlanmasın, yıkılsın!”diye dualar yapmışlar.

İnşaat sahibi cami cemaatinin bu dualarından haberi olmuş. İnşaatın son katı yapılırken bir yağmur, fırtına sonucu inşaat yerle bir olmuş. Onca yapılan masraftan zararını sorumlu tutan inşaat sahibi cami cemaatinden davacı olmuş.

Hakimin karşısına çıkmışlar, inşaat sahibi; “Benim inşaatımın yerle bir olması için her gün  5 vakit namazın ardından bu insanlar dua ettiler ve bitimine kısa süre kala inşaatımın yıkılmasını sağladılar. Bu cami cemaatinden davacıyım Hakim bey!”diye konuşmuş.

Hakim Cami cemaatine böyle bir eylemde bulunup bulunmadığını sorduğunda ise; “Olur mu öyle şey Hakim bey! Bize ne elin inşaatından, ne diye yıkılması için dua edelim, biz öyle bir eylemde bulunmadık, şu anda da aptestimizle duruyoruz ve camiden geliyoruz!”demişler.

Hakim, önce Savcı’ya bakmış, sonra salona. En sonunda ellerini yukarıya açarak; “Ey Allah’ım! Bir yanda  Camideki cemaatın duası sonucu inşaatının yıkıldığını söyleyen ‘Pavyon işletmecisi”, diğer yanda yaptıkları duayı ‘inkar’ eden cami cemaati var.

Bu konuda ben karar veremiyorum”diyerek, duruşma gününü ertelemiş. Kendiniz olabilmeniz dileklerimle….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar