19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5915
EURO34.7846
ALTIN2498.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İnanç yüzdemiz!..

Türkiye’de yaşayan insanların yüzde 99’unun Müslüman inanca sahip olduğunu bilgisi öğrenmişizdir.

Dinimizin anlayış ve yaşayış biçimleri ile Müslüman kişinin inançlarına göre yaşayabilmesi bu dünya ile ahiret arasındaki öğrendikleri-öğretilenleri de kapsamaktadır.

Müslüman toplumda; yalan, adam kayırma, fuhuş, cinayet, hırsızlık, dolandırıcılık, fesat ve fitne, faizli ticaret ve benzeri olayların yaşanmaması gerektiği bilgileri öğretilmiştir.

Son yıllarda ülkemizde yaşanan cinayet olayları başta olmak üzere yaşanan haksız uygulamaları gördüğümüzde toplum olarak yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkedeki yaşamın nereye doğru sürüklenmeye çalışıldığını merak ediyoruz!

Son birkaç gündür ülkemizin değişik bölgelerinde yaşanan bazı olayları sizlerle paylaşmak istedim. Bu olumsuz olayların içinde olanların Müslüman inancını taşıyanların yaşayıp yaşayamayacağını okurlarımın yorumlarına bırakıyorum.

Antalya’da tartıştığı 38 yaşındaki eşi Nursel Ş.’nin üzerine benzin döküp yakmak isteyen 48 yaşındaki Zekai Ş. Kendisi de yandı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Gaziantep’te 39 yaşındaki Cuma S. Tartıştığı eşi 29 yaşındaki Hatice S.’yi, 7’nci kattaki evlerinin balkonundan yere attı. Hastaneye kaldırılan kadın öldü.

Adapazarı’nda bir pastaneye gece giren hırsız, pasta, börek ve meşrubatları poşete doldurup çıktı.

Antalya’da, üzerine döktüğü benzinle kendini yakan 50 yaşındaki Vahittin E., Savcı’ya bir de not bıraktığı notunda; “Beni gasp edip öldüreceklerdi”diye yazdı.

Gençlik fotoğrafını sosyal paylaşım sitesinde yayınlayan 43 yaşındaki Bilal Ç., Lise öğrencisi 16 yaşındaki N.N.T ile kurduğu arkadaşlık sonucu buluşur. İzmir’de yaşanan bu olaydaki yalan genç kızın karşısında gördüğü 43 yaşındaki Bilal Ç.’nin gerçek yüzünü görmesiyle ortaya çıkar. Ancak, Bilal Ç. Genç kızı kaçırır ve 10 gündür nerede olduğunu bilinmez. Yapılan araştırmada Bilal Ç.’nin iki kez evlenip ayrıldığı anlaşılır. Genç kızın babası ise, her koşulda kabul edeceğini belirterek evladının evine dönmesini ister.

Elazığ’da 32 yaşındaki Selçuk B. Tartıştığı kayınpederi 56 yaşındaki Fethi A.’yı tüfekle vurarak öldürdü.

Adana’da, 2 yıl önce babası uyuşturucudan ölen 17 yaşındaki  E.M.M. isimli kız, kendisi de uyuşturucu bağımlısı olunca bir üst geçite çıkarak intihar etmek istedi.

Gaziantep’te yaşayan 27 yaşındaki Ümit Y. Evlatlık olduğunu öğrenince  öz ailesini bulmak için Ordu’ya gitti. 48 yaşındaki Kerim K. İlk eşinden olan ve bir yaşındayken çocuk yuvasına verdiği oğlunu 26 yıl  sonra karşısında görünce şok geçirdi. Baba Kerim K. 4 yıldır böbrek hastası olduğunu öğrendiği oğluna böbreğinin birini vererek; “Onu bir daha kaybetmeye dayanamam!”dedi.

Bu olaylar ülkemizde yaşanıyor derken, üzülerek okurlarımla çok azını paylaştım.

Bu olaylar ülkemizde yaşandı, yaşanan olayların sadece yüzde 10’unu okurlarımla paylaşırken, Müslüman bir toplumun bireylerinin böylesine inançlarına ters olan olayları yaşayabilmesini Allah aşkına bir düşünebilir misiniz?

Bu hale nasıl geldik mi, getirildik mi? Günü kurtarmak veya yaşamak yerine; birilerinin yaşam tarzlarını eleştirenler önce en yakınlarındaki olayları GÖRmeleri önemlidir!

Yarınki yazımda ilginç bir olayı sizlerle paylaşacağım. İnsanların nelerle uğraştığı ve neleri merak edip paralarını harcadığı yönünde olacak! Saygılarımla…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar