19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5613
EURO34.8037
ALTIN2492.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İmam mı, çılgın mı?

Bir halk deyimi vardır; atını iyisine ‘doru’ insanın iyisine de ‘deli’ derlermiş.


Her insan kendisine ‘deli’ denilmesinden hoşlanmaz, ama delilik öyle bildiğiniz gibi akıl ve zihin yoksunluğu olarak değerlendirilmiyorsa; başkalarının yapamadıklarını hayata geçirebilme başarısını gösterdiğiniz için size böyle bir yakıştırma yapılıyorsa, varsın desinler!


Osmaniye Ticaret Borsası başkanlığını yürüten Hüseyin Çelik, İmam Hatip mezunu olduğu için ‘imam Hüseyin’ olarak adlandırılıyor. Ticaret Borsası başkanlığı döneminde Osmaniye’nin ‘il’ olarak tanınabilmesi için gerçekleştirdiği bir takım etkinlikler karşısında ‘çılgın!’ diyenler oldu.




Osmaniye Valiliğine atanan Celalettin Cerrah’ı Toprakkale ilçe girişinde 40 davulla karşılama hareketi ile İmam Hüseyin Çelik Türkiye gündemine yerleşmişti.


Ardından Osmaniye’nin adının duyurulması için televizyon kanallarında Osmaniye yer fıstığını tanıtan programları, Osmaniye’nin ürünlerinin tanıtılmasında da yoğun uğraşlarını görüyoruz.
Milletvekili aday adayı oldu, sıralamaya giremese de yoğun çalışma temposunu azaltmadan Osmaniye adına güzellikler oluşturmayı sürdürdü ve sürdürüyor.


Bir çok kurumun veya işadamının binlerce lira para ödeyerek yapamayacağı tanıtımları parasız denebilecek kadar bir masrafla gerçekleştirip, özel televizyon kanallarına konuk olan, Osmaniye’yi gündeme taşıyan İmam Hüseyin Çelik’e bazıları ‘deli İmam!’ gibi sözler kullansa da, Çelik bunlara aldırmıyor.


Osmaniye ve Osmaniye’de yaşayanlar için elinden gelen her etkinliğin içinden olacağını söyleyen İmam Hüseyin Çelik, kendisinin arkasından söylenenlere aldırmadan çalışmalarını sürdürüyor.


Şimdi gelelim Osmaniye’de yaşanan diğer olayların perde arkasına. Kişisel hırsları  ve para kazanma uğruna keseri yontanların bu kentin gelişmesi ve tanınması için parmaklarını bile oynatmadıklarını gördüğümüzde onlar akıllı oluyor da; bu kentin tanıtımına destek veren İmam Hüseyin Çelik mi ‘deli’ oluyor?


Bundan 16 yıl önce Osmaniye’nin tanıtımı için şiir yarışmasına başladığımda bana da ‘çılgınlık yapıyor’demişlerdi. Şiirin ekmek kazandırmadığını söyleyenlere inan yarışmanın adını da “Ekmek ödüllü Şiir yarışması”olarak değiştirmiştim.


Varsın çılgın veya deli desinler. Bu memlekette yaşıyorsak, sokaklarında dolaşıyor, havasını soluyor, suyu içiyorsak güzel ve sağlıklı yaşanabilir bir kent olmasını istemek ve bu uğurda mücadele vermek ‘delilik’ olursa, bizler deliyiz!


İmam Hüseyin Çelik’in Osmaniye’yi Türkiye gündemine taşıdığının onda biri kadar tanıtamayanlar, tanıtmayanlar veya bu olanağa sahip olamayanlar, ya da beceremeyenler bu kentte bazı konumlarda bulunmak ve koltuklarda oturmak istiyorlarsa bu kentin insanları da iyi değerlendirme yapabilmeli diye düşünüyorum.


“Adana’nın Osmaniye ilçesi, İstanbul, Bursa veya Eskişehir’deki Osmaniye mi?” tümcelerini kamuoyunda unutturup, 80. il Osmaniye olarak tanıtmada katkıda bulunma mücadelesi verirken, eğer böylesi insanlara ‘deli’ deniliyorsa varsın denilsin. Onlar, ekonomilerini artırıp yaşamaya devam etsinler, memleket sevdalılarına da ‘deli’desinler. Böylesi deli olmaya can kurban. Kutluyorum İmam Hüseyin Çelik’i ve başarılarının devamını diliyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar