24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5628
EURO34.9134
ALTIN2429.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İlk yarı tamam!...

Eğitim ve öğretimde yarı yıl tatili bugün öğrencilerin karnelerini alması ile birlikte başlayacak.

Diğer adı ile 15 tatil olarak isimlendirilen eğitim ve öğretimde ilk yarı yılının bugünkü karne töreni çeşitli duygulu anlara sahne olacak.

İlk kez okulla tanışan miniklerin karne almaları, ikinci ve diğer üst sınıf öğrencilerinin karnelerindeki ders notları çocuklar kadar anne-babaları da duygulandıracaktır.

Bu sabah öğrenciler kadar veliler de farklı duygularla yataklarından uyandılar. Bugün karne günü, bugün 15 tatil başlıyor, bugünle birlikte öğretmen öğrencilerine, öğrenciler ise hem okuluna, hem sınıf arkadaşlarına, hem de öğretmenlerinden bir süre ayrı kalacaklar.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte ilk yarı tatiline girerken, çocuklarımızın da bu güne kadar derslerindeki başarıları ile birlikte okuldaki diğer hal ve davranışları da karnelere yansıyacak,
Ders notları iye olan, teşekkür veya takdirname alan öğrenciler sevinecek, zayıfı olan öğrenciler ise üzüntü ile evlerine döneceklerdir.

Öğrenci ve velilerin bilmesi gereken en önemli olayın, çocuğunun zayıf not almasında aile bireylerinin de katkılarının bulunduğu unutmamalıdır. Zayıf not getiren çocuğun karnesindeki not sadece kendisine değil, aynı zamanda aile bireylerini de ilgilendirmektedir.

Bugün karnelerini alacak çocuklarınızın zayıflarının bulunması halinde onlara kızmak, bağırıp çağırmak yerine, kendinizi de sorgulamanız gerekir.

Çocuğunuz arkadaşları arasında zayıf notlarından dolayı zaten mahçup durumda iken bir de siz onun canını sıkmamaya özen göstermelisiniz.

Bu eğitim ve öğretim yılının bir de ikinci dönemi olduğunu düşünerek, çalışması halinde ikinci yarı yılda zayıflarını kurtarıp sınıfını geçebileceğini çocuklarınıza anlatmanız en sağlıklı sonuçları yaşatacaktır.

Özellikle Ortaokul ve Lise öğrencilerinin velileri zayıf karneler konusunda daha dikkatli hareket etmeleri gerekiyor. Çünkü bu okullarda okuyan gençler farklı duygular içerisinde yaşamakta olduklarından, karnelerindeki zayıflar için onlara kızarsanız, sahte karne getirme yollarına sapmalarına neden olabilirsiniz.

En kötüsü de aile bireylerinin kendisine kızacağını düşünen öğrenciler kendilerine zarar verebileceğini ve sonu olmayan acılar yaşayabileceğinizi de düşünmelisiniz.

Karnesinde zayıf getirmek çözümü olmayan bir sonuç değildir, ikinci yarı yılda zayıfların yerini iyi notlar alabileceği akıldan çıkarılmamalıdır.

Çocuklarımızın bu konuda kendilerini üzmemelerini, zarar verici hareketler içerisinde bulunmamalarını öneriyorum.

Velilerimiz ise bu konuda çocuklarına karşı taşıdıkları sorumlulukların bilinci ile hareket ederek, onların karnelerindeki zayıflar nedeniyle bağırıp çağırmamalarını ve üzmek yerine, moral verme yoluna gitmelerini öneriyorum.

Bugün karnelerini alan tüm öğrencilere başarı, sağlık ve güzellikler diliyor, onları kutluyorum.

Sakının ha, herhangi bir çılgınlık yapmaya kalkışmamalısınız! İkinci yarı yılda çalışır ve zayıflarınız varsa onları kurtararak Haziran ayında bir üst sınıfa geçer veya okulunuzu bitirirsiniz! Sizlere iyi tatiller, öpüyorum hepinizi, sevgi ile kalın…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar