28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.334
EURO35.0886
ALTIN2296.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İki Bayram ortası

Yeni yılın ilk ayını da bitirmemize 5 gün kaldı şunun şurasında. Haftaya bugün Şubat ayının ilk günlerini yaşamaya başlayacağız.

Bu arada seçim çalışmaları yoğunlaşırken; seçimle geçinmenin yol ve yöntemleri de farklılıklar oluşturmaya başlandı.

Eski yıllarda insanların belleğine yerleştirilen bazı sözler vardı. Bunlar arasındakilerden birisi de; “İki bayram arasında düğün yapılmaz!” olarak söylenirdi.

Bazıları bu sözler  bir inanış olayı haline getirerek, Ramazan ile Kurban Bayramlarının arasındaki süreçte düğün veya nişan yapmayanlar da olurdu.

Bugünlere geldiğimizde bu sözlere hala inananlar veya uygulayanlar vardı bilinmez ama, bu sene iki Bayram arasında “seçimler” yapılacak.

Nisan ayında Ramazan bayramı sonrasında, Haziran ayında da Kurban bayramı olacağına göre, ikisinin ortasındaki Mayıs ayında seçimlerin yapılması uygun görülüyor.

Mayıs’taki seçimler için TBMM’den çoğunluk oyları ile yetki alınması olayı tartışılırken, Cumhurbaşkanı’nın “Meclis’i fesh etme yetkisi” bulunduğuna göre, Meclis’ten karar çıkmaz ise eğer, ikinci seçenek devreye girecek.

İkinci seçeneği düşündüğümüzde, Cumhurbaşkanı erken seçim kararı alabilmek için Meclis’i fesh ettiğinde, Milletvekillerinin içlerinde ne gibi fırtınalar oluşacak veya tepkilerini dile getirebilecekler mi ya da bu seçenekle alınan karar karşısında kabullenecekler mi? Bunlar da konuşulmaya başlandı.

Her iki koşulu da düşündüğümüzde iki bayram arasında seçimlerin yapılacağı gerçeğini bilmemiz gerekiyor. İster Mayıs’ta, isterse Haziran ayında olsun, sonuçta iki bayram arasında bu yıl Türkiye’de seçimler yapılacağı gerçeği doğrudur.

Türkiye’de seçimler yaklaştığında yurt dışında yaşanan bazı olumsuz olayların yaşanmış olması düşündürücü geliyor bana.

Son yaşanan İsveç ve Hollanda’daki olaylara baktığımda, bu olumsuz olaylar sanki süreç içerisinde ayarlanıp kurulmuş bir bomba etkisi gibi bir anda Türkiye üzerine oynanmak istenen oyunların parçalarını birleştirmeye çalışıyorum.

Toplumların kutsal değerlerine saldırmak ve gündem oluşturarak insan arasında farklı olumsuz olaylara olanak sağlayabilecek eylemler gerçekleştirilmesi kim veya kimlerin işine yarayacaktır.

İsveç’in Nato üyeliğine giriş sürecinde Türkiye’nin desteğine gereksinim duyduğu günler yaşanırken, bu ülkede birilerinin çıkıp Türk milletinin inancı ile özdeşleşen kutsal kitabının yakılması olayı anlaşılır gibi değil!

İsveç’i yönetenlerin bunun bilincinde olarak, bu tür eylemler karşısında duyarlılık göstermesi gerektiği gerçeği inkar edilemez. Ama, neden böylesi bir eylemin İsveç’te, ardından Hollanda’da yaşandığı yönünde insanların akıllarını karıştıran sorular zincirindeki halkaları incelemek gerekiyor.

Seçimler dedik, Mayıs ayına kilitlendik ama son günlerdeki “af” olayları da insanlar arasında tartışılmaya başlandı.

Borçlarını zamanında ödeyenler ile, ödemeyenler arasındaki fikir ayrılıkları ile birlikte “Trafik cezaları” konusunda getirilen “af” olayları da yine insanlar arasında tartışılmaya başlandı.

Sanırım sırada mahkumlar için çıkarılacak “af” gelecek diye insanlar yorumlar yapmaya başlar oldu.

Hayırlısı diyor, gelişmeleri izlemekle yetiniyoruz.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar