19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5841
EURO34.7839
ALTIN2487.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

İHA’ların düşmesi…

Son günlerde iki ayrı İnsansız Hava Aracı (İHA)’nın düşmesi ile ilgili haberleri öğreniyoruz.

İki İHA’nın da ABD’ye ait olması insanların kafalarında soru işaretleri oluşturuyor. 

Son zamanlarda ABD’nin bölücü terör örgütüne verdiği desteklerden dolayı, ülkemizde en üst düzeyde başlamak üzere tepkiler yoğunlaştığı bir süreçte ABD’ye ait İHA’ların düşürülmesi ister istemek akılları karıştırmaya yetiyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde  ABD’ye ait bir insansız hava aracı (İHA) Adana’nın Ceyhan ilçesinde bir araziye düşmüştü.

Ne ilginç veya tesadüf ki, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı, aynı zamanda Ceyhan’lı olan Hüseyin Sözlü’in babasının arazisine düşen İHA’nın taşıdığı bomba şans eseri patlamamıştı.

ABD’nin İHA’sı Ceyhan ilçesinde içerisinde bomba ile ne yapmaya çalışıyordu, gerçek denildiği gibi bu araçta bombanın var olduğu doğru ise çok yönlü olarak bu olayın araştırılıp incelenmesi gerekiyordu.

Aradan üç gün geçmişti ki bu kez ABD’ye ait bir başka insansız hava aracı (İHA)  Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki bir mısır tarlasına düştü. 

Düştüğü yerde parçalanan İHA’ya Jandarma el koydu, yapılan araştırma neticesinde ABD’den yapılan açıklamada, aracın kendilerine ait olduğunu, kazanın nedeninin bilinmediği yönünde oldu. 

Üç gün ara ile yaşanan bu olayın mutlaka bir açıklaması olacaktır. İncirlik Hava üssünden kalkan İHA’nın Ceyhan ilçesinde bir araziye düşmesi, ayrıca düştüğü arazinin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün babasına ait olması olayı düşündürücü değil mi?

İHA’lar uzaktan kumanda ile yönetilirken, kullanıcısı ekran üzerinde aracın gittiği yeri, yüksekliğini ve çektiği görüntüleri saniye saniye görür ve kaydeder. 

ABD’li yetkililer Şanlıurfa’da düşen İHA’nın kaza nedenini bilmediklerini söylerken gerçekten doğru mu söylediler dersiniz!?

Bir diğer olay ise, ABD’ye ait İHA’ların bizim topraklarımızda yüksekte dolaşmasının amacı da merak konusu. Bu araçlarla ülkemiz topraklarında ABD yetkilileri neleri izliyor, nelerin peşindeler ve amaçları ile ilgili sanırım gereken inceleme ve araştırmaların bundan sonra daha yoğun ve etkin biçimde yapılacağını ümit ediyorum.

Ülkemizin belli kesimlerine, Suriye ve diğer komşu ülkelerdeki bölücü terör örgütlerine silah yardımında bulunduğunu inkar etmeyen ABD’nin üç gün ara ile topraklarımızda düşen İHA’ları gerçekten kafaları karıştırmaya yetiyor.

Bu olaylar yaşanırken, kendilerini iktidara yakın veya ‘yandaş yazar’ olarak tanıtmaya çalışan bazı köşe yazarlarının tepkilerini göremiyoruz.

Sadece iktidarın güzelliklerini yazarken, hatalarını, eksikliklerini ve yapamadıklarını da yazarak yöneticilerin çalışmalarına katkıda bulunmak bizlerin görevidir.

Hatalar anımsatılmadığı zaman, yetkililer hatalarını sürdürdükleri zaman, ileride çözümlenmesi zor olaylarla karşı karşıya gelinebileceğini önceden hesap etmemiz gerekir. Mutlu günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar