19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5883
EURO34.8256
ALTIN2507.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hünerini göstermek!..

Koltuk ya da makam sahibi olmakla hünerli olunmuyor. Tam o zaman koltuğun hakkını verebilen hünerini ortaya koymakla kendi sıfatınızı da ortaya koymuş oluyorsunuz.

Yöneticilerimizin bazı konuşmalarındaki sözlere gülmek istediğimde, karnım ağrıyor, başım dönüyor. Kendimi iyi hissedemiyorum, bağırmak için sesim kısılıyor!...

Güzelim ülkem ve vatan topraklarım üzerinde yaşayan insanlarla ilgili hayata geçirilmek istenilen projeleri fark etmek zorundayız. Bunu vatanımız ve yaşayan insanlarımız, geleceğimiz ve torunlarımız için düşünmek zorundayız.

Para hırsı ile yaşayarak, günü kurtarmak isteyenler, koltuğuna yapışıp kalkmak istemeyenler ile yağmurun yağdığı yere şemsiye tutanların gelecekte boyunlarında taşıyacakları vebali düşünmelerini istiyorum.

Para ile bir çok maddi eşyaları alabilir, hatta manevi anlamda da yanınıza destekçi insanları yerleştirebilirsiniz. Yürekten gelen istekle yapılmayan, sadece paranın desteği ile yaşanan olayların sürekliliği olabilir mi?

Anne ve baba olmayanlar; evlat duygusu, sevgisi ve onların sağlıklı yaşayabilmeleri konusunda yeterli bilgiye sahip olamazlar. Asgari ücretle çalışanlar veya emeklilerin aldıkları maaşlar ile yaşamak zorunda kalanları da, onlar gibi yaşamayanlar bilemezler!

Bu günlerde “Asgari ücret” belirlenmesi için toplantılar yapılıyor. 2020 Tl. asgari ücretle geçinen asgari ücretli çalışana, 2020 yılında ne kadar artış yapılacağı ve yeni ücretin ne olacağı tartışılıyor.

Milletvekillerinin maaşının kaç asgari ücretliye denk geldiğini hesap edebilir misiniz? Bir dönem Milletvekilliği yapan kişinin emekliye ayrıldığında aldığı emekli maaşının kaç asgari ücretli maaşına denk geldiğini de hesap edebilir misiniz?

Çalışma Bakanı Zümrüt Zehra Selçuk, asgari ücretin belirlenmesi toplantıları yapılırken; “Asgari ücrette, Avrupa’dan daha iyiyiz!”diye konuşuyor.

Oysa, Asgari ücret sıralamasında, 24 ülke içerisinde 320 Euro ile 21 sırada yeralıyoruz.

Bakan Selçuk’a eksik veya hatalı bilgiler verilmiş olmalı ki; Ülkemizdeki asgari ücretle ilgili olarak, “Bulgaristan, Yunanistan, Polonya, Macaristan, Portekiz gibi bir çok AB ülkesinden” önde olduğunu söylemektedir.

AB ülkelerindeki asgari ücret rakamlarını, Çalışma Bakanı Selçuk’un sözleri üzerine araştırıyoruz. Bulgaristan, bizden iki basamak sonrasında yeralıyor.

Doğru bir tespit diye katılıyoruz. Devamına bakıyoruz; Yunanistan 721, Polonya 523, Macaristan 484, Portekiz 700 Euro olarak asgari ücret olarak ödeniyor.

Türkiye’de ise bu rakamın 320 Euro olduğunu gördüğümüzde, Bulgaristan dışındaki ülkelerin asgari ücretinden bizim insanlarımızın nasıl fazla asgari ücret aldığı yönünde bir talihsiz konuşmanın yapıldığını merak ediyorum!

Dünyada en çok mülteciyi barındıran ülkenin Türkiye olduğundan haberiniz olmuştur. Konuksever millet ve ülke olduğumuz için mi, yoksa emperyalistlerin oyunlarına getirilmek istendiğimiz için mi bunu da sizlerin yorumlarına bırakıyorum!

Bir Medya kuruluşunun inceleme bilgilerine göre, mültecilerin yüzde 14’ünün Türkiye’de bulunduğu belirlenmiş. Ayrıca dünyadaki mültecilerin yarısının sadece 6 ülke içinde bulunması dikkat çekiyor.

Türkiye, özellikle Suriyeli mülteciler olmak üzere dünyada barındırdığı kişi sayısı bakımından ilk sırada yeralırken, Ürdün yüzde 11, Gazze ve Batı Şeria yüzde 9, Lübnan yüzde 6, Pakistan ve Uganda ise yüzde 5 olarak açıklanıyor.

Türkiye’de geçici koruma kapsamındaki Suriyeli sayısı 3 milyon 687 bin 244 kişi olarak belirleniyor. Yorumları sizlere bırakıyorum, saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar