25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5126
EURO35.0007
ALTIN2434.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hoşnut edebilmek

Bizim meslek öylesine zorluklarla yapılır ki, birilerini hoşnut ederken, bir başkalarının canı sıkılabilir!

Kaldırımların işgal edilmesini gündeme getiririz, Zabıta memurlarını göreve davet ederiz. Kaldırımı işgal eden esnaf bize kırılır, Zabıta görevini yapmak istediği sırada tepki görebilir!

Haksız kazanç elde edenlerle ilgili bir olayı gündeme getirmek isteriz, anında tepki görebiliriz.

Uyuşturucu ticareti yapanlarla uğraşırız, gençlerimizin zehirlenmemesi ve sağlıklı toplum istemini gündeme taşırız, birileri çıkar ekonomik çıkarlarına taş koyduğumuzu ileri sürerek tepkisini dile getirir.

Çevre kirliliği olmasın diye seçimler öncesinde pankart ve afişler asılmasın çevremiz temiz olsun diye bir yazıyı gündeme getiririz, bu kez de reklamcı ve matbaacıların tepkisi ile karşılaşırız.

Hastanede yanlış tedavi sonucu sakat kalan vatandaşının sorunlarını dile getiririz, bu kez de doktorların tepkileri ile karşı karşıyla geliriz.

Bir kurumda vatandaşa yapılan haksızlıkları dile getiririz, kurum çalışanları, hatta yetkililerinin bile tepkilerini alırız.

İndirim yapan esnafın ürünlerdeki fiyatlarındaki çelişkileri yazarız, esnaf tepki gösterir. Oysa 19,99 kuruş olarak bir ürünün satılması mantığa sığmayan bir indirim olarak görülmektedir.

Çünkü müşteriye para üstü olarak 1 kuruş verilemeyeceğine göre bu ürün 20 Tl’den satılmakta olduğunu, gün içerisindeki satışlardan tüketicinin aldatılmakta olduğunu gündeme getirmeye çalışırız.

Bir trafik kazası olur, haberi yazarız ama kaza yapan sürücüler tepki gösterir. Bir cinayet veya kavga olayında taraflar arasında yine tepki gösterilir.

Kısacası yazdıklarımızdan hoşnut olmayanların tepkileri ile her an karşılaştığımız olmuştur.

Yerel gazete okumayanlar veya işyerlerine ücretsiz getirilen gazeteleri okumayıp, gazete bayisinden spor veya yarış gazetelerini parası ile alıp, reklamlarına kadar okuyanlar, “yerel gazeteler kentin sorunlarını yazmıyorlar!”diye ağız dolusu konuşurlar. Biz böylesi kişilere sadece gülümseriz!

Yerel gazeteleri okumayan veya destek olmadıkları halde tepki gösterip, kendisi gibi düşünmedikleri için onlara diyecek söz bulmakta zorlanırız.

Seçimler yaklaştığında siyasi parti veya adaylara tepki gösterenler, eleştirenler oy vermeyeceklerini söyleyenleri sabırla dinleriz. Öyle kişilerle karşılaşırız ki, hükümet kurar, devirir.

Yerel yönetimleri eleştirir, her şeyin doğrusunu kendisi biliyordur. Haber yapılmasını ister ama neyin, ne şekilde haber yapılabileceğini bilmeden eleştirmeyi sürdürürler.

Bir inşaat yapılırken kaldırıma kaydırılması olayını gündeme getiririz, Belediye’nin kaçak inşaat sorumluları rahatsız olur, Müteahhit tepki gösterir. Seçimler yaklaştığında “kaçak inşaatlar” artış gösterir, her dönemde de bu tür olumsuzluklara “göz yumulur!”

Oysa bizim tek amacımız vardır, yaşanabilir, sağlıklı ve huzurlu bir kentte insanların mutlu olabilmesidir.

Hiçbir kişi veya kurum çalışanları ile özel bir tepkimiz olamayacağı gibi, günün birinde kendilerinin de gündeme getirdiğimiz olumsuz bir olayla karşılaşabileceklerini düşünme zahmetinde bulunmaları dileklerimle, saygılar…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar