19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5969
EURO34.8125
ALTIN2488.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hizmetin bedeli…

Halka hizmet etmek, hizmetlerin halka yararlı olanlarından gurur duymanın mutluluğu bir başka olur.

Hizmetler sadece kurum yöneticilerinin veya farklı birimlerin yöneticileri ile değil, kişilerin de halka farklı hizmetlerinin olduğunu bilmek önemlidir.

Sivil toplum kuruluşlarının halka hizmetleri daha farklı önem taşımaktadır. Sivil kuruluşlardan birisi de Radyo ve Televizyon yayıncılığı görevini yapmaktır.

Ceyhan Radyo ve Televizyonu yönetim kurulu Başkanı Şahin Özer, 23 yıldır medyanın içerisinde uğraş veriyor.

Başta Ceyhan halkı olmak üzere, Adana, Çukurova illeri ve Türkiye genelindeki sadece insanlara yönelik olmakla kalmayıp, çevreci oluşu, TEMA’daki görevleri gereği de doğaya hizmet eden bir medya mensubu olarak tanınmaktadır.

Şahin Özer, yerel radyosunda halka şarkı dinletme görevini yerine getirirken, halkın isteklerine önem verdiği sırada karşısına çıkan engellerin bugünlerde kendisine acı vermesi olayı ile karşı karşıya geldi.

Bugün Şahin Özer için acı ve üzüntülü gün olması ile birlikte, halka hizmet etmenin bedeli olarak Cezaevi’ne girecek.

Şahin Özer ne yapmış diye merak ederseniz; halka hizmet etme adına gazeteciliğin yanında, radyo ve Televizyon hizmeti vermeye başladı.

Halkın istekleri doğrultusunda radyo ve TV’sinde şarkılar dinleterek halkı mutlu etmeye çalıştı.

Müzik firmaları gelip Şahin Özer’le sözleşme yaparken, hangi sanatçıların eserlerini dinletecekleri konusunda liste bile vermediler.

Her gün yeni bir müzik firması ortaya çıkması ile birlikte radyo ve TV’lerde sanatçıların eserlerini halkla paylaşmakta zorluklar yaşanmaya başlandı.

Böylesi bir olayın içerisinde kendisini bulan Şahin Özer’e radyosunda dinlettiği bir eserden dolayı bir yıl 9 ay gibi hapis cezası geldi.

Şimdi Şahin Özer bu cezayı çekmek için üç aylığına Ceyhan Cezaevi’ne girecek.

Bu gazetenin elinizde olduğu saatlerde Şahin Özer Cezaevi’nde olacak.

Hırsızlık yapıp insanların eşyalarını çalanlar, insanları veya kurumları dolandıranlar için dışarıdan mahkeme kapıları veya serbest bırakılma olaylarını ile karşılaşıyoruz.

Çalmanın suç ve kötü bir olay olduğunu da biliyorduk, ama müzik eseri çalmanın hırsızlık kadar, hatta daha kötü bir olay olduğu bir süreç yaşandığına tanık oluyoruz.

Tek suçu halkın istekleri doğrultusunda müzik eserini radyosundan halkla paylaşmak ve dinletmek olan Şahin Özer için, sarı basın kartlı bir gazeteci, Radyo ve TV’ci için büyük bir acı verir insana.

Şahin Özer’in halkla paylaştığı şarkının yasak tarafın da yok, ancak müzik yapımcıları üyesi olan firmanın açmış olduğu bir dava ile verilen bir ceza insanı üzüyor.

Firma Avukatlarının anlaşmaya yanaşmadığı, sözleşme yapılırken sanatçı listesinin verilmediği bir olayın ardından yaşanan böylesi olaylar yaşanırken, halkımızın Medya çalışanlarının hizmet sunumunda nelerle karşılaştıklarını da bilmeleri gerektiğini buradan okurlarımla paylaşmak istedim.

Şahin Özer, bugün üç aylığına cezaevi’ne girecek, değerli meslektaşıma geçmiş olsun derken, tüm medya çalışanlarının başına gelebilecek böylesi olayları da halkımızın bilgilerine sunmak isterim. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar