26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5858
EURO35.0018
ALTIN2457.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hırsız Var!..

Çalmak, birilerine veya eylemin gerçekleştirildiği yeri zor durumda bırakmak olayı olarak yorumlanır.

“Hırsız var!” diye yazarken, aynı zamanda okurlarımızı da uyarmakta yarar görüyorum.

Hırsızlık olayı, çoğu kez geceleri gerçekleşir, en çok insanın zoruna giden gündüzleri yaşanan hırsızlık olayıdır.

Geceleri uyurken sabahleyin kalktığınızda evinizden bir şeylerin çalındığını farkedebilirsiniz.

Evinizin bahçesinden çocuğunuzun bisikleti, motorsikleti veya bir başka eşyanız çalınabilir.

Hırsızlık olaylarında, eylemi gerçekleştirenlerin vicdan duygularının katılaşmış olduğunu konuşursunuz.

Hırsızlık olaylarının azaldığını düşündüğümüz son yıllarda, farklı hırsızlık olayları ile karşılaşabilirsiniz.

Telefon dolandırıcılıkları ile ekonomik olarak insanlar zor durumda bırakılırken, yeni yöntemdeki hırsızlık olaylarını duyduğumuzda akıllara durgunluk verenlerine de tanık olmaya başladık.

Kış mevsimindeki soğuk havalar nedeniyle evinize aldığınız odun veya kömürlerin çalınması olaylarında yaşananlar bugünlerde canınızı sıkabilir.

Bir torba kömür 17 veya 18 Tl’den satılıyor. Vatandaş ekonomik gücü oranında evine iki torba kömür, bur torba da tahta parçası alıp, kömür torbalarının birini bahçeli evinin kapı önüne, diğerini de odunluğa koyuyor.

Sabahleyin evine getirdiği iki torba kömürle birkaç gün yetinmenin düşü ile işine gidiyor. Öğle saatlerinde evin kadını çocuğunu okula götürmek için evden ayrılıyor. Aradan geçen bir-iki saat sonunda kadın eve geldiğinde kapının önündeki kömür torbasını yerinde göremiyor.

Eşinin şaka yaptığını sanarak telefon açıyor; “Benimle şaka mı yapıyorsun, sabahleyin aldığın kömür torbasını nereye sakladın?”diye soruyor.

Yapılan konuşma sonunda böylesi bir şakanın yapılmadığı, bahçeli evin kapısının önündeki kömürün çalındığı anlaşılıyor.

Osmaniye merkezde Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine 40’ar torba olmak üzere toplam 13.500 kilo kömür dağıtıldığını öğrendik. Yani yoksul ailelerin bu kız kömür ihtiyaçları karşılanmış durumda.

Geriye; kömür alamayanlar, yani orta gelirliler ile varlıklı aileler kalıyor. Varlıklı ailelerin doğalgazlı evlerde kaldıklarını düşündüğümüzde orta gelirli ailelerden kömür alamayanların bir torba kömürü çalabilecekleri akla geliyor.

Hangi tür gelirliler olursa olsun, insanların yakacak kömürlerinin bile evlerindeki kapılarının önünde çalınması eylemindeki hırsızlık olayının çirkinliğini de bir kenara bırakalım, dikkatli olunmasını anımsatmak istiyorum.

Hırsızlar her zaman vardır aramızda, hırsızlık olayları bazıları için alışkanlık haline geldiği, hatta bazılarının ‘çalmadıkları zaman uyuyamadıkları’ olaylarını da duyduk.

Bazı varlıklı aile bireylerinin marketlerden farklı yöntemlerle hırsızlık yaptıklarını bile duyduk. Ama Allah aşkına iki torba kömür alan bir ailenin evinin önündeki bir torba kömüre bine tenezzül eden hırsızlık olayında el insaf demek geliyor.

Dikkat, hırsız var! Diyerek, kömürlerinizi çaldırmamak için gerekirse yatak odanızda saklayın! Bizden uyarması, saygılarımla….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar