28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3193
EURO35.1154
ALTIN2295.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

“Hilal ve Allah” Aşkına!..

Osmaniye’miz adına yapılan gelişmeler ve çalışmaları her zaman önemsemiş, gerçekleştirenleri kutlamışızdır.

Ancak; eksik veya aksaklıklarından dolayı da bu kentin geleceği açısından, kendimizi sorumlu görmemizden dolayı eleştirdiğimiz de olmuştur, olacaktır.

Şu anda inşaat çalışmaları sürmekte olan Musa Şahin Bulvarı üzerindeki ‘alt geçit’ çalışmalarının dikkatle izlemekteyim. Projenin değiştirilmesi ile ilgili duyumlarımı bir kenara bıraktım, çünkü Başkan Kara proje değişikliği konusunda bir toplantı veya basın açıklaması yapmadığı için.

Bizim kamuoyu ile paylaştığımız haberlerde, üst geçitin üzerindeki dinlenme yerleri ile birlikte, karşılıklı olarak tek yönlü araç yolları olacaktı. Esnafın işyerleri önünden geçen tek şeritli yol ve kaldırım kentteki Musa Şahin Bulvarı üzerinde sağlıklı bir trafik akışı sağlayacak, nefes aldıracaktı.

İnşaat çalışmaları başladı, alt geçitin betonları döküldü, yağmursuyu ve diğer atık su bağlantılarının  logarları yapıldı. İnşaat ve atıklar için ayrılan logar kapakları üstte, kaldırımla eşit olması gereken yer altta kalmıştı.  

Logar kapaklarının üzerinin kapatılıp üzerinde tek şerit araç yolu yapılması halinde, esnafın işyeri yarım metre aşağıda kalıyordu.

Düzeltileceği söylenilerek yeni proje çalışmaları yapılmaya başlanıldı. Araç yolunun sanırım üst geçit üzerinden verilmesine karar verildi(!)

Burada esnafın merak ettiği bir olay var ki; “bizim işyerimizin önündeki boşluk alan ne olacak!?” bu konuda Belediye Başkanlığından henüz bir açıklama yapılmadığı belirtiliyor.

Osmaniye’de 24 Haziran seçimleri öncesinde en çok tartışılan olaylardan birisin de, Alt geçit çalışmaları sırasında yerinden sökülen Atatürk büstünün nerede olduğu!? ( Bu konuda Atatürkçü Düşünce Derneği Osmaniye Şubesi” tarafından herhangi bir basın açıklaması yapılmamış olması da Atatürkçü insanlar tarafından merak ediliyor.

Osmaniye eski İl Özel İdare İşhanı’nın yerinde yapılan betonlaşma çalışmaları sırasında, oradaki eski Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı da yerinde sökülüp nereye gittiği kamuoyuna açıklanmadan kayboldu.

Bu alana şimdi ÜÇ Hilal şeklinde  büyük bir simge yapılmaya çalışılıyor. Yaklaşık 20 gürdür işçiler bu simgenin kaynak işlemlerini yapıyorlar. Bazı vatandaşlar, ÜÇ Hilal simgesi olarak gördükleri bu çalışmaya tepki göstererek Başkan Kara’yı eleştirmeye başladı.

Belediye Başkanı Kadir Kara, 6 Haziran 2018 Çarşamba günü saat: 14.00’de Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti ziyareti sırasında; yanında MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, MHP İl Başkanı  Melih Loş ile birlikte Medya mensuplarının önünde yaptığı konuşma dikkatimi çekti.

Bir meslektaşımın Başkan Kara’ya sorduğu, “Üç hilal simgesi” ile ilgili soruya Belediye Başkanı Kadir Kara; “Biz Osmaniye’mizde şehitlerimiz adına bir anıt yapmak istedik. En çok şehit veren bir il olarak, Şahitliğin; Allah, vatan ve Din adına verildiğini düşünerek yapmış olduğumuz Üç hilal şekli değildir, o yazının içi doldurulacak ve  “Allah” yazısı şekline dönüşecektir. Üzerinde de yıldız işareti konulacaktır. Bu çalışma bittiğinde bugün bizi eleştirenler yanıldıklarını anlayacaklardır” diye konuştu.

Belediye Başkanımız Kara’nın yapılmakta olan Anıt ile ilgili “ÜÇ Hilal” görüntüsünün nasıl “Allah” yazısı olarak dizayn edileceğini şimdiden merak etmeye başladım. 

Bu konudaki eleştirilerin bu yapı tamamlandığında sona ereceğini ümit ediyorum. Beklentimiz Başkan Kara’nın söylediği gibi olur, yoksa tepkilerin önünü almak zor olacaktır.

Sevgi ve saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar