27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hiddet ve Şiddet!..

Bazı anlarda; “ne oluyor bizlere, nereye gidiyoruz!?”diye kendinizi sorguladığınız olmuştur.

Sahi ne oluyor bizlere, nereye doğru sürükleniyoruz, hangi rüzgar bizi sürüklüyor veya bizler farkında olmadan mı bir yerlere doğru yol alıyoruz!?

Yıllardır “kadına şiddet! Kadın hakları, kadın-erkek eşitliği, kadına özgürlük!” gibi sözlerle ‘hak arayışı, savunması ve söylemi” yapıyoruz. Şiddetin her türlüsüne, haksızlıkların tümüne ve kadın veya erkek fark etmez özgürlüklerin kısıtlanması ve eşitsizliklere karşı olmamız doğru bir davranıştır.

İnsanların; Din, dil, inanç, düşünce, renk, cinsiyet ayrımı gözetilmeden birbirlerine saygı duydukları zaman barış ve huzur içerisinde bir toplum görebiliriz.

Gazetelerin sütunlarında “kadına şiddet!” haberlerini okurken öncelikli olarak kadınlar ile duyarlı erkekler tepkilerini gösterir. Şiddet kimden gelirse gelsin tepki göstermek bir insanlık görevidir. Şiddetin “hiddetten” geldiğini düşündüğümüzde, son yıllardaki hiddetin şiddete dönüşmesi olaylarını biraz düşünmemiz gerekiyor.

Kadına şiddet olayında, ibre son günlerde tersine dönerek, “erkeğe şiddet” haline gelir oldu. Son günlerde erkeklerin ‘kadınlara şiddeti’ yerini, kadınların ‘erkeklere şiddeti’ haline gelmesinin sosyal ve toplumsal boyutlarını araştırmamız gerekiyor.

Şiddetin karşılıklı olması demek, kutuplaşmaların artarak huzur ortamının ve mutlu aile ortamının tehlikeye girmesi anlamına gelir.

Son birkaç günlük haberleri  paylaşmak istiyorum. “Adana’da bir çocuk annesi 41 yaşındaki Emine S. Şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandıktan sonra, birlikte yaşamayı sürdürdüğü 43 yaşındaki Ayhan A. İle girdiği tartışma sonunda; Ayhan A.’nın üzerine sıcak su, kızgın yağ döktü, satırla da başından yaraladı.”

Bu haberin devamında  Emine S.’nin  20 yıl hapis cezasına çarptırıldığını da öğreniyoruz.

Bartın’da yaşanan bir olaydan sözetmek istiyorum. “5 gündür kayıp olan35 yaşındaki Murat Gülbet’in kömürlükte gömülü cesedi bulundu. Cinayetle ilgili Murat’ın sevgilisi olduğu iddia edilen  Şaziye Ö. ile cinayet ortağı olarak Bahattin Ö. Yakalandı.” Cinayetle ilgili olarak, Adli makamlarca iki şüphelinin tutuklandığı öğreniyoruz.

Mersin’den ilginç bir haberi paylaşalım. “S.A. adlı biri iddiaya göre mağazada alış veriş yapan S.T. adlı kadını elle taciz etti.  Erkek hakkında dava açıldı, 3 Temmuz tarihine  duruşma günü verildi. S.A. Temmuz ayında düğünü olduğunu belirterek, bir sonraki tarihe ertelenmesini istedi. Ancak; Mahkeme heyeti belirlenen tarihin ertelenmeyeceği yönünde açıklama yaptı”

Bursa’dan bir haberi paylaşalım. “44 yaşındaki Emine G. Şiddetli geçimsizlik nedeniyle 12 yıllık eşi  Hüseyin’den iki yıl önce boşandı.  9 yaşındaki kızlarının görülmesi olayı ile ilgili çıkan tartışmada Emine G. Eski eşine hakaret ettiği gerekçesi ile “ üç günlük hapis cezası aldı”

Ankara’da, “4 katlı apartmanın 2. katında oturan evli ve bir çocuk annesi Özlem T. annesini sırtından bıçaklayıp, balkona kilitledikten sonra, 6 aylık kız bebeği ile diğer balkona geçtikten sonra, İtfaiye ekiplerinin ikna çalışmaları sırasında bebeğini balkondan aşağıya attı.”

Hiddetlenmeden; birileri çıkıp son zamanlarda insanlarımızın yaşadığı  olumsuz olayların artmasındaki nedenlerin çözümlerini aramalı… Bu işler seçimle çözümlenseydi; 16 yıldır aynı iktidar dönemi sürerken, azalır; çoğalmazdı!.. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar