25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5658
EURO35.006
ALTIN2431.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Heyecan kalmamış

Cumartesi günü kutlamaya çalıştığımız 19 mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda yaşananları gördüğümde, geçmiş yıllardaki heyecanın kalmadığına tanık oldum.

Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu sırasında 40 kişilik bir grup vardı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, iki öğrenci ile birlikte çelengi anıta koyup saygıya dururken, arkasında bir grup sporcu, spor yöneticileri ve sadece CHP yöneticileri vardı.

Sivil toplum kuruluş temsilcileri olarak bir de ADD yöneticilerini görebildim. Osmaniye’de diğer partilerin ve sivil toplum kuruluş temsilcileri saygı duruşu ve İstiklal marşı okunurken programda yoktular. Vatandaşlarında gereken ilgiyi göstermediğine tanık oldum.

Bu alandaki Atatürk anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu sırada geçmiş yılları anımsadığımda, Bulvardan giden araçlar bile durup, saygı gösterirlerdi. Son 19 Mayıs törenleri sırasında istiklal marşı okunurken Bulvardaki araçların normal seyirlerinde olduklarını da gördüm.

İnsanlar etkinliklerden uzaklaşıyor, heyecanlı bayram kutlamaları da azalıyordu.

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile 7 dakika da program bitti ve insanlar dağılmaya başladı. CHP’li gençler burada basın açıklaması için yetkililerden izin alamadıklarını söylediler. Ancak, programın ardından Atatürk’ün Gençliğe hitabesini hep birlikte okuduktan sonra alandan ayrıldılar. Parti binasına kadar yürüyen CHP’liler ellerindeki dövizlerdeki sloganları da atıyorlardı. Bulvarın yanındaki kaldırımdan yürüyen CHP’lilere bazı insanların alkışlarla destek verdiğini gördüm.

Parti binası önünde kısa bir konuşma yapar il Başkanı Kemal Tabak, daha sonra gençleri parti binasına çıkardı.

Polis geniş güvenlik önlemleri almıştı, olayları yakından izliyordu. Çünkü, basın açıklamasına izin alamadıklarını söyleyen gençlerin yaptığı, alternatif bir türlü kutlama sayılıyor olabilirdi. Neyse herhangi bir tatsızlık olmadığı için gençler parti binasına, polisler de diğer görev yerlerine gittiler.

Geçtiğimiz yıllardaki bayramlarda ve diğer Milli bayramlarda Atatürk anıtının önünde kamu kurum ve kuruluşların yöneticilerini görürdük. Sivil
Toplum kuruluşu ve siyasi partilerin yöneticileri görürdük.

Bu kez neden yoktular diye gazeteciler yorumlar getiriyorlardı.

Osmaniye’de yıllardır bin tespitim olmuştur. Bu ilde Vali’nin katıldığı bir tören, baklava dükkanı da açılsa Kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri orada hazır kıta olurlar, Vali gelmemişse onların sayıları bir elin parmak sayısı kadar olabilirdi. İlin en büyük mülki Amiri varsa var olup, gelmediği yere de gelmeyen yöneticilerin bu davranışları ne derece doğruydu bunu da bilemiyorum.

İkindi saatlerindeki Cumhuriyet Meydanı’ndaki programda ise Vali vardı, Kamu kurum ve kuruluşların yöneticilerinin de çoğunluğu oradaydı.

Bir bayramı daha böyle yaşadık, önümüzdeki 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı veya 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını da değil, gelecek yıl ki 19 Mayıs’ta törene katılanların sayılarını şimdiden merak etmeye başladım. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar