08 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.2615
EURO34.7222
ALTIN2400.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hey gidi Yıllar!

Daha dün gibiydi, heyecanla kolları sıvayıp yeni bir gazeteyi yayına başlatmak için koşuşturmalar.

Baskı tesisleri bile olmadan, günlük bir gazeteyi yayına başlatma çılgınlığına girmişti.

Bu kentte, başka matbaalarda gazeteyi bastırarak hem de günlük yayınlama cesareti ile yola çıkan bir insan ancak çılgın olabilirdi!

Medya gazetesinin kurucusu ve sahibi İlyas Kör, 12 Mart 2004 tarihinde böyle bir çılgınlığın altına imzasını atmıştı.

Resmi ilan alabilmesi için sürecin bitmesine kısa süre kala, baskı yapan matbaa anlaşmayı bozmaya kalkınca, işler kötü gitmeye başlamıştı.

Nihayet bu iş te başarıldı ve Medya gazetesi Osmaniye’de günlük vasıflı gazeteler arasında yerini aldı.

Günler, haftalar ve yıllar geçtikçe o çılgın gazete patronu yılmadan uğraşlarını sürdürüyordu. Gazetenin internet sitesini kurarak, önce yerel, ardından bölgesel, sonunda da ulusal alanda haber yayın akışını güncelleyen önemli siteler arasında yerini aldı.

Bugünlere gelindiğinde, ülkenin dört bir yanındaki büyük firmalar, Holdingler, Üniversiteler, Kurum ve kuruluşlar tarafından tanınan ve iletişim kurulmak istenilen, kısacası aranılan site haline geldi.

Bugün gazete ile internet sitesi 17. Yayın yılına girmenin hâkli gururunu yaşıyor. Bu günlere gelinmesi noktasında yükün ağırlığını taşıyan İlyas Kör’ün de haklı olarak gururlanması en doğal hakkı olsa gerek.

Medya gazetesi ailesiyle 4 Ekim 2009 tarihinde tanıştım. O günden bu yana da Gazete ile internet sitesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak çalışıyorum.

Günlük olarak köşe yazılarım ve haberlerimle Medya’ya katkıda bulunurken, iş arkadaşlarımızla paylaştığımız hizmetleri görev bilinci ve sorumluluğu içerisinde yürütüyoruz.

Geriye doğru dönüp baktığımızda 17 yıla merhaba demenin gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Günlük bir gazetenin haber akışını sağlamak, sayfalarındaki sütunları okurlarının beğenisine sunabilmenin uğraşını verilirken, elbette bu işlerin elinize alıp birkaç dakika da okuduğunuz gibi olmadığını bilmeyenlerle karşılaşabiliyoruz.

Birkaç dakikada okuduğunuz haberin sayfadaki sütuna yerleşinceye kadarki sürecinin saatler aldığını okurlarımızın bilmelerini bekliyoruz.

İnternet sitesine haberlerin yerleştirilmesindeki olay da bundan farklı değil. Saatlerce ekran başında, parmaklar klavyede, gözlerin yorgunluğunun farkına bile varmadan, sadece sandalyeden kalktığımızda omuzlarımızın ağrıdığını gece uyumaya çalışırken fark edebiliyoruz.

Her mesleğin kendine göre zorlukları ve uğraşları olduğu gibi, biz de kendi işimizi severek ve zorluklarına katlanarak yapıyoruz. En sevdiğimiz yönü de haksızlıklarla mücadele, dünyadaki canlı ve cansız varlıkların yıpranmaması, doğanın korunması için verdiğimiz hizmetten gurur duyuyoruz.

Bugün 12 Mart, Medya’nın okurları ile buluşmasının 17. Yılı. Bir canlının doğumundan bu yaşa değin gelmesi noktasında haklı gururu yaşayan ve yaşatanlara, emeği geçenlere teşekkür ediyor, nice yeni yıllarda buluşabilmek umuduyla, saygılar sunuyoruz…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar