26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.532
EURO35.0123
ALTIN2437.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

“Her şey bedava!”

Ne hoşunuza giden bir söz değil mi? Yazımın başlığında ne için böyle bir söz kullandığımı merak edenleriniz vardır mutlaka!

Bu söz bana ait değil, öncelikle onu vurgulamak isterim! Şimdi olayın ayrıntılarını sizlerle paylaşırken, biraz kafanızın içindeki düşünceleri harekete geçirmenizi öneriyorum. Tabi ki isteyen yapar bunu!

Bursa’nın Orhaneli ilçesi’ne konuk olarak gelenler hiçbir şeye para ödemiyormuş!

Böylesi bir haber sizin dikkatinizi çekmez mi!? Orhaneli Belediyesinin bu uygulamasını gidip görmek gerek! Belki de şehrin güzel bir tanıtım sloganı olarak kullanılmış bile olabilir! Ancak haberin ayrıntısına bakıyorum. “İlçeye gelen misafirler kalacak yerleri yoksa ücretsiz otellerde konaklıyor, hamamda ücretsiz yıkanıyor, çamaşırhanede çamaşırlarını ücretsiz yıkatıyor.

İlçenin belirli noktalarına kurulan  şebekelerde ücretsiz internete girilebiliyor. İlçede kurulan 600 yıllık pazarda ise köylülerin yetiştirdiği organik ürünler satılıyor. Orhaneli ilçesinde  hayatın adeta bedava olduğunu söyleyen Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu; “Biz atalarımızdan kalan kalan gelenekleri yaşatmaya çalışıyoruz. Herkesi Orhaneli’ye davet ediyoruz”dedi.

Gazetede böyle bir haberi okuyunca insanın bir otobüse binerek Bursa’nın Orhaneli ilçesine gidesi geliyor.

Böyle bir şehirde yaşamayı kim istemez! Elbette ki Belediye Başkanının bir düşüncesi, bir amacı olmalı ki, şehrinin tanıtımı adına bu tür hizmetleri sunuyor.

Orhaneli ilçesinde böylesi güzellikler hayata geçiriliyor ve yaşatılmaya çalışılıyorsa, başka yerleşim yerlerinde de yapılabileceğini düşünmek gerek.

Yerel yönetimler kentin tanıtımı adına farklı yöntemleri hayata geçirebilirler. Örneğin bizim kent için bir öneri de bulunmam gerekirse; tarihi yerlerimiz olan; Kastabala antik kentini görmek isteyenler için belli bir noktadan ücretsiz olarak günde bir kaz kez ulaşım sağlanabilir.

Yerli veya yabancı turistlerin Kastabala antik kentini görmek ve gezmek istemesi ile ilgili bir aracın belli saatlerde gidiş-dönüş yapması olayı yerel yönetime düşünüldüğü kadar masraf getirmez.

Sabahtan öğleye kadar iki, öğleden sonra da iki sefer yapılarak ücretsiz olarak Kastabala antik kenti ziyaretçiler için ilgi odağı olacaktır.

Bu olayın yaygın basında haber olması halinde Osmaniye’yi görmek isteyenlerin ilgi odağı haline gelecektir.

Bir zamanlar Osmaniye’deki çevre yolunun oradan başlamak üzere Kastabala antik kentine tek vagonluk bir raylı sistemle bağlantı kurulması ile yerli ve yabancı turistler için kente bir güzellik getireceğini gündeme taşımıştım.

Raylı sistem belki masraflı olabilir ama, bir araçla buraya ücretsiz ulaşım sağlanmasının daha az masraf getirebileceğini düşünüyorum.

Benim ki bir öneri! Orhaneli belediyesi kente gelen konuklar için ücretsiz konaklama ve bazı gereksinimlerini karşılıyor, bunu da haber olarak gündeme getiriyorsa, farklı düşüncelerle kentin tanıtımının yapılması olayı da yine yerel yönetimlerin uygulamaları ile  gündemde yerini alacaktır.

Bir kentin tanıtımındaki en önemli etkenlerin başında, kültür ve sanatsal etkinliklere önem verilmesi olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar