16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5182
EURO34.6124
ALTIN2505.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Her can da düşünmek…

Türkiye’de bir ilk olan Zorkun yaylası Çocuk şenliklerinin bugün finalini yapamadık.


Bir hafta aradan sonra Osmaniye bir şehidini daha toprağa verdi. Haftalardır yoğun bir çalışma içinde hazırlıkları süren Zorkun Çocuk şenlikleri Cuma günü kortej yürüyüşü ve mehter takımının gösterileriyle başlamıştı. Cumartesi günü ise Şırnak’tan gelen acı haberle Osmaniye’ye ateş düştü. Uzman Çavuş Hasan Erzi şehit düşmüştü. Hasan genç bir asker, eşi iki ay sonra doğum yapacaktı. Bebeğini görmek için izin alıp Osmaniye’ye gelecek, yavrusunu kucağına alıp, öpüp okşayacaktı. Hasan bu güzel günleri göremediği gibi, bebeği de babasını sadece fotoğraflarda tanıyacak.


Her can bir destan, her giden canın ardında acı ve üzüntüler bırakıyor. Zorkun çocuk şenlikleri için hummalı bir çalışma yapılırken, final günü öncesindeki acı haber etkinlikleri iptal ettirdi.


Son günlerde Zorkun Çocuk şenlikleri için bir takım dedi-kodular yapılıyordu. Terör saldırısı olacağı, etkinliklerin iptal edilmesi gibi söylentiler karşısında Vali Celalettin Cerrah ve Belediye başkanı dik duruş sergilemişlerdi. Hatta Vali Cerrah Cuma günü basın mensuplarının sorusu üzerine; “Zorkun çocuk şenlikleri Osmaniye’nin simgesi haline gelmiştir. Her seferinde şenliklere katıldım, bu seferde katılacağım. Gerekli önlemler alınmıştır, vatandaşlarımız tereddüt etmeden 24. Çocuk şenliğine katılmalıdır. Ben Osmaniye’nin Valisi olarak gidiyorsam, vatandaşlarımız da tereddüt etmeden gitmelidir”şeklinde konuşmuştu.


Vatandaşlar korkusuz ve tereddütsüz şekilde şenliklere hazırlanırken, İskenderun’daki çatışmada bir Köy korucusunun öldürülme haberi geldi. İskenderun, Erzin, Dörtyol demek, Zorkun yaylası ve bu yöre için bir gözdağı vermek anlamına mı geliyordu. Teröristler bir şeyler mi anlatmaya çalışıyorlardı.


Cumartesi günü ise Şırnak’tan gelen acı haber. Zorkun yaylası çocuk şenlikleri için Amanoslarda hazırlık içinde oldukları söylenen teröristler, şenlikleri Şırnak kırsalından iptal ettirmek için işbaşındaydı.


Acı haber Osmaniye’ye duyulduğunda Belediye başkanı Kadir Kara şenliklerin iptal haberini duyurdu. Bugün acılıyız, şehidimiz var. Ancak bu şenlik iptal yerine sadece ertelenmeli. Ramazan ayı sonrasında da olsa final yapılmalı diye düşünüyorum.


Korkunun ecele faydası olmaz, Amanos dağlarında şenlikler bir şekilde yapılmalı ve teröristlerin istedikleri şekilde çekingen olunmamalıdır. Bugün biz acılı ve üzüntülüyüz, onları da sevindirmemeliyiz. Bugünün çocukları yarın genç olduklarında  bugünleri çekingen şekilde anımsamasınlar, yürekli olabilmeleri için kararlı ve dik durmak zorundayız. Şenliklerin Ramazan ayı sonunda yapılmasını ümit ediyorum.


Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve halkımıza başsağlığı dilerken, ‘bu son olsun!’ desek bile sadece dilimizde kalıyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar