20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hedefimiz, seçim kazanmak!..

Yine bir seçim sürecine girdik, 2019 yılının mart ayında yerel seçimler yapılacak. Bu seçimler ‘erken değil’ normal zamanında yapılacak olan seçimler olduğunu da anımsatayım.

Anımsatmalarım nedeniyle okurlarımdan özür diliyorum! Çünkü öylesi insanlar ortaya çıkar oldu ki; okudukları ile değil, duydukları ve dinledikleri ile eylemler yapıyorlar, toplumda  olumsuz olayların yaşanmasına neden olabiliyorlar!

Seçim sürecine girdik dedik ya! Siyasi Liderler halkın arasına girmeye başladı, kazanacakları illerin isimlerini iddia ederek konuşur oldular! Bunun adına “Halk adına karar verme!”denmez de ne denir!?

Nereden biliyorsunuz; İstanbul’u, Ankara’yı, İzmir’i, Adana’yı, Mersin’i kazanacaklarınızı!?

Kazandınız diyelim, sizin partinizin adayı Belediye Başkanı seçildi ve koltuğuna yerleşti, sonuçta ne olacak!? Kentini öncekilerden daha iyi ve sağlıklı mı yönetecek!

TV kanallarından izlediniz, İstanbul ve Ankara’daki sağanak yağış sonrası oluşan sıkıntıları, sel baskınlarını…İstanbul’u ve Ankara’yı hangi siyasi partili Belediye Başkanı yönetiyordu? Yeni seçilecek olan aday bu sorunları çözümleyebilecek mi, buna inanıyor musunuz?

Önemli olan seçimin galibi gelmek değil, halkın huzur ve güven içerisinde sağlıklı yaşayabilmesini sağlayabilmektir. Siz istediğiniz kadar en tanınmış ismi aday gösterin, bu işi bilmiyorsa, Belediyecilik hizmetinden bir haber ise danışmanları ile bu iş sağlıklı olabilir mi?

Danışmanlar dedik te, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaç danışmanının FETÖ’cü çıktığını sanırım anımsarsınız!? 

Şimdi aday adayları aday olabilmek için kendilerini tanıtmaya çalışıyorlar. Onlara kolaylıklar diliyoruz, ancak Belediye Başkanlığı görevini partilerinden isterken, halktan da yetki alıp alamayacaklarını akıllarının bir kenarında canlandırmalarını anımsatmak isterim.

Bir Belediye Başkan Aday Adayı, kentindeki yerel gazetelerden birini bile bilmiyor, okumuyor ve abone olmamışsa böylesi kişinin kentin sorunlarından nasıl haberdar olduğunu öğrenmek istediğini sorarım!

Sadece kimlik kazanma, görevinde yükselebilme adına herhangi bir siyasi partiden Aday Adayı olmak isteyenlere de bir önerim olacak! Kültür ve sanatsal alanda kentinizdeki hangi etkinliğe katkıda bulundunuz veya katıldınız!?

Bu vatan toprakları kolay kazanılmadı beyler! İstenildiği kadar birileri çıkıp; “Kurtuluş savaşında keşke Yunan galip gelseydi!”diye konuşan cüpbeli zatları Diyanet İşleri Başkanı gibi bin insan ziyaret etmiş olsa da, madalyonun öteki yüzü öyle değil işte!

Bu zatın konuşmasında Yunan hayranlığı ve Türk düşmanlığı sezinliyorum ve “Vatan haini” olarak hakkında soruşturma yapılması gerekirken, ödüllendirilircesine ziyaretine gidilmesi doğru bir davranış olabilir mi!?

Malatya’daki olaya ne diyorsunuz!? Devletin Anaokulundaki çocuğunun 42 gün geciktirdiği çocuğunun  aidat borcu nedeniyle çocuğun okuldan atılması olayı.

O velinin parası vardı da mı aidat borcunu ödemedi acaba!?

Velinin söylediklerinin devamında, “Suriyelilerin çocukları bile okurken, benim çocuğumu neden okuldan attınız!?” sözleri sizleri düşündürebiliyor mu!?

Seçimlerin sonucunda 81 ilin Belediye başkanlığını kazansanız ne yazar, halkı yönetirken “Adalet” sözleri sözde kaldıktan sonra!.. Esenlikle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar