26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5555
EURO34.963
ALTIN2445.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Havuzdaki para!

Osmaniye’de belediyenin otopark yaptırılmak amacı ile inşaat firmalarından veya apartmanlardaki daire başına aldığı paraların ne kadar olduğunu  merak ediyoruz.

Osmaniye son yıllarda inşaat sektörü açısından hızla gelişiyor, çok katlı binalar yapılıyor ama yüzde 90 çok katlı binada otopark bulunmuyor. Böylesi durumlarda Belediye daire başına belli bir para alarak ortak otopark yapması gerekiyor. Türkiye’nin bir çok yerleşim biriminde bunlar yaşanırken, Osmaniye Belediyesinin  bu güne kadar ortak otopark için havuzda topladığı paranın ne kadar olduğunu merak ediyoruz.

Osmaniye Belediyesi bu güne kadar ortak otopark yapmadığı gibi, inşaatlardaki dairelerden de otopark bedellerini almayı sürdürüyor.

Müteahhitler ile Belediye arasında yaşanan bu alış-verişlerin sonunda, daire başı otopark bedelini veren Müteahhit devreden çıkıyor. Geriye belediyenin vereceği hizmet kalıyor. Peki Belediye üzerine düşen görevi yerine getiriyor mu? Bu güne kadar Osmaniye’nin hangi mahallesinde daire başı alınan otopark bedellerinin karşılığı olarak ortak otopark yapıldı?

Otopark olmadığı için araçlar kaldırımları işgal ediyor, apartman girişlerinin önüne parkediliyor. Belediye’nin böylesi bir yapılaşmada sorumluluklarını aklımıza getirdiğimizde, otopark için alınan paraların geriye dönük yıllarla birlikte yüklü bir rakama ulaştığını sanıyoruz.

Belediye Başkanı Kadir Kara’nın projeler ve çeşitli incelemeler için yurt içi ve yurt dışı gezilerini gözlemliyoruz. 30 mart 2014 tarihinden bu yana Başkan Kara’nın herhangi bir projesinin temelinin atılmadığını gördüğümüzde bu gezi ve incelemelerin sonuçlarını merak ediyoruz.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın ikinci döneminin üzerinden 8 ay geçti. Bu 8 aylık süre içerisinde Belediye olarak herhangi bir yere tek çivi çakıldığına tanık olmadık, bilmem olanlar var mı?

Belediye Meclis üyeleri sabahları evlerinden çıkarken veya akşamları evlerine giderken mahallesindeki vatandaşlarla mutlaka karşılaşıyorlardır. Vatandaşlar hizmet noktasında Meclis üyelerine sorular sormuyorlar mı?

Muhalefet meclis üyelerine gelince, basın mensuplarının toplantıları izlemediğini söylüyorlar. Basın mensupları Meclis toplantılarını izlemeyebilir, peki sizler o toplantılarda yanlış ve hatalı gördüklerinizi neden bir basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşma gereği duymuyorsunuz?

Osmaniye’nin imarında, inşaat alanındaki sağlıklı veya sağlıksız kentleşmesinin altında 25 yıla yakın süredir şu anki Belediye Başkanı Kadir Kara’nın imzalarının olduğunu düşünün.

Çarpık kentleşmenin sonunda oluşacak bir doğal afet sonunda bu inşaatların imarına izin veren, bilgisi olan Belediye Başkanı Kadir Kara’nın sorumluluk taşıdığını inkar edebilir misiniz?

Osmaniye’deki inşaatların göklere yükselmesinde, yol kenarlarındaki uzaklık ve binalar arasındaki yakınlıkları göz önüne getirdiğimizde  başka illerden gelen insanların, imardan ve inşaatlardan anlayanların gözünde gülünç durumlara düştüğümüzü bilemiyor musunuz?

Bilgi sahibi olunabilir ancak bu bilgilerin doğru ve sağlıklı şekilde hayata geçirilmesi önem taşır. Osmaniye halkı Belediye Başkanlığı görevinde Başkan Kara ile ‘yola devam’ dedi ise, bu güvenin sağlıklı kullanılmasını istemek gayet doğal hakkı olsa gerek. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar