29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.4524
EURO35.6516
ALTIN2326.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Havanda su dövmek!..

Aykırıyım, sözünü sakınmayan gazeteciyim bazılarına göre öyle mi!?

Benim aykırılığımı, sözünü sakınmadan söylediğimi anlamayanlara söyleyecek bir söz henüz piyasaya sürülmediği için kullanamadığım için okurlarımdan özür dilerim!..

Bu kentin sahibinin kent halkı olduğuna inanır, halkla birlikte olmak suretiyle kentin geleceği için uğraşanların da her zaman başarıya destek verdiği sürece gelişmenin yakalanabileceğine inanırım.

Osmaniye’mizin il olma isteğindeki uğraşlardan başlamak üzere, il olması ve sonrasındaki süreci gözlerinizin önünden film şeridi gibi geçirmeye çalışın.

Şehirdeki STK’lar, günlerini kurtarma, koltuklarını koruma adına Kamu kurumlarının Müdürleri ile “ağam-paşamsın!” diyerek yaşantılarını sürdürdüler.

Kaymakamlar gelip geçti, onlara şirin görünme adına toplantılarından eksik olmadılar ama, halkın sorunlarının çözümüne gelince kulak arkası ettiler.

Yıllar öncesinde Osmaniye’de önemli bir STK’nın Başkanlığını yapmış birini bugünlerde bir kahvehane köşesinde tek başına “okey oynayanları” izlerken görüyorum.

Bir bardak çay bile ısmarlanmadığını ise, oradan ayrılırken çay parasını ödemesinden anlıyorum.

Yıllar öncesinde makamına girebilmek için kapısında beklediğimiz, Bayramlarda ilan alabilmek için görüştüğümüzde “elimizi boş döndüren” bu kişinin bugünkü haline gördüğümde acıyorum!..

Makam ve koltukların kalıcı olduğunu düşünerek görevde iken karşılarındaki insanları küçümseyenlerin bugünkü hallerini görenlere örnek olmasını beklerim.

İyi insanların, güzel günler yaşattıklarında ardından saygı ile anıldığını bilirsiniz.

Osmaniye Valiliği görevine atanan Kerem Al’ın kente gelişini ve halkla olan ilişkilerini anımsıyorum.

Osmaniye Valiliğine ilk kez Vali düzeyinde birinin ataması yapılmıştı.

Merkez Valiliğinden Osmaniye Valiliği görevine atanan Kerem Al, kentimiz için Vali anlamında biri olarak ilimizin tarihine adını yazdırıyordu.

İlk günden başlamak üzere atanan Valilerimizin ilk Valilik görev yerinin Osmaniye ili olduğunu görmekteydik.

Osmaniye Valiliği görevine atanıp, görevlerinin ardından Kararname ile ilimizden ayrılmaları olaylarındaki yeni görev yerlerini ben içime sindiremedim.

Osmaniye’de görev yapan Valilerimizin bir çoğu Merkez Valiliği görevine çekilmesindeki olayı birileri halkımıza anlatabilir mi?

Her Valimizin bu kent için artı değerleri olmuştur, ama  “Valiler kararnamesi” sonunda Merkez Valiliğine çekilmesi olayı ne anlama geliyor?

Son olarak mevcut Valimiz Kerem Al’da Merkez Valiliği’ne alındı.

Osmaniyeli hemşehrimiz, Milletvekilimiz ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memleketindeki Vali’nin Merkeze alınması ilayı karşısında tavrını göremedim.

Her zaman birlikte köy, dağ, dere demeden 16 Nisan  Halkoylamasında bile yanlarından ayırmadıkları Valimiz Kerem Al; iktidar partili Milletvekillerimiz Suat Önal ile Mücahit Durmuşoğlu’na karşı, aynı zamanda “sandıkta aynı renkte buluşan) MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy ile  ve  Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ile aralarında en küçük sorun bulunmadan uyum içerisinde gerçekleşen çalışmalara tanık oluyorduk.

Osmaniye’de Belediyemizin yapması gereken yatırımları bile İl Özel İdaresi yolu ile çözüme kavuşturan Valimiz Kerem Al’ın, henüz işlerini tamamlamadan Merkez Valiliğine alınması olayını ben içime sindiremiyorum!

“Osmaniye Sevdalıları” adlı bir grup vardı, birde (Kendilerini FETÖŞ örgütü ilişkilerinden arındırma adına basın açıklamaları ile gündemde tutmaya çalışan bazı STK temsilcileri, Kamu Kurum Müdürleri vs.)  neredesiniz Allah’ınız aşkına!.. Esenlikle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar