20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Havalar soğurken

Sonbahar mevsiminin sonları yaklaşırken, soğuk günler de yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.

Gündüzleri güneşli havalar yaşansa da geceleri belli saatlerden sonra soğuk hava özellikle çocuk ve yaşlı insanlar üzerinde etkisini gösteriyor.

Kısacası Kış mevsimi geleceği günlerin sinyalini vermeye başladı. Çukurova bölgesinde kış ayları fazla soğuk geçmese de, insanlar özellikle geceleri etkilenip, ısınmak zorunda kalırlar.

SYDV tarafından her yıl yoksul ailelere, yani ihtiyaç sahibi insanlara dağıttığı kömür yardımının henüz gelmediği yönünde sızlanmalar almaya başladım.

İhtiyaç sahibi ailelere her yıl yapılan kömür yardımının ne zaman dağıtılacağı konusunda yetkililerin yapacakları bilgilendirme ile, bizler de halkımızı bilgilendirmiş olacağız.

İhtiyaç sahibi ailelere dağıtılan kömürlerden sözederken, geçtiğimiz yıldan kalan kömürleri yakan bazı ailelerin evlerine komşu olan insanlar, kokudan evlerinde uyuyamadıklarını söylüyorlar.

Kömür kokusundan geceleri özellikle hasta olan insanlar rahatsızlık duyduklarını dile getirirken, bu yılki dağıtılacak olan kömürlerin de aynı özellikleri taşımaması yönünde beklentiler duymaktayım.

Soğuk havalar yaklaşıyor derken, bu kış mevsiminde kar yağışının yüksek tepelere etkin olarak düşmemesi Osmaniye’de içme suyu sıkıntısının yaşanmasına neden olabileceği görüşleri yaygınlık kazandı.

Geçtiğimiz yıl Zorkun yaylasındaki içme suyu kuyularının verimle çalışmaması nedeniyle yayla sakinleri içme suyu sıkıntısı yaşamışlardı.

Önümüzdeki yaz aylarında da aynı sıkıntının yaşanmaması için kış aylarında etkin kar yağışının olması yönünde bekleyişler bulunuyor.

Osmaniye’nin dört bir yanında su bulunurken, bunların değerlendirilmesi, içilebilir hale getirilebilmesi yönünde de Belediye’nin bir çalışma içerisinde bulunduğunu öğrendik.

Zorkun yayla suyunun yetersiz kalması halinde kentte yaşayanların içme suyu sıkıntısı yaşamaması için artan nüfusu da düşünerek doğal olarak önlemlerin alınması ve yeni projelerin geliştirilmesi kaçınılmaz oluyor.

Havaların soğuması demek, Kış mevsiminin yaklaşması veya yaşanması anlamına geliyor. Kış aylarında etkin kar yağışı görülmesi, yaz aylarında içme suyu sıkıntılarını yaşatmadığı yönünde görüşler dile getiriliyor.

Osmaniye’de kış aylarındaki sağanak yağışlar sonrasında içme sularının bulanık aktığı yönünde olaylarla karşılaşıyoruz. İçme suyu hattındaki boruların ömrünü tamamladığı ve oluşan sızmalar neticesinde yağmur suyunun karışması ile içme sularının bulanık akmasına neden oluyor.

Osmaniye’de içme suyunun Zorkun yaylasından gelen pınarlarla birlikte Yeniköy köyündeki kuyulardan da takviye yapılarak sorunun giderilmeye çalışıldığını biliyoruz. Ancak, bunların zamanla yetersiz kalması olaylarına da tanık olduk. Belediye’nin yeni projelerini öğrendiğimizde gelecekte su sorunlarının yaşanmayacağı yönündeki düşünceler sevindiriyor bizleri.

Yeniden başa dönmem gerekirse, ihtiyaç sahipleri soğuklar artmadan kendilerine verilecek olan kömür yardımının ne yazan yapılacağı yönünde sızlanmalarını bir kez daha yetkililerle paylaşmak istiyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar