04 Mayıs, 2024, Cumartesi
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hatayı kendinde aramak!

Yıl 2024, Mart ayının son gününde yapılan yerel seçimlerde; “MHP Kale olarak gördüğü” Osmaniye’de, her koşulda iktidarına destek verdiği AKP iktidarı altında, deyim yerindeyse “hezimete uğradı!”

Bu sözlerimden MHP taraftarlarının alınmamaları ve sözlerimi iyi okumalarını öncelikle vurgulamak istiyorum.

Mesleğim gazetecilik, araştırıp tarihlerin tozlu sayfalarından çıkardığım belgelerle okurumun karşısına çıkarak, yanıltmak istemeyen bir insanım.

Hiçbir siyasi partinin  Adayı’nın özeli değil, vatandaş ölçüsünde karşılığının olup olmayacağını düşünmek zorunda olduğumuzu aklımızdan çıkarmamak gerekir.

31 Mart 2024 Pazar günkü yerel seçimlerin Osmaniye Merkezdeki Adayı; Zafer Partisi’nden yüreğini ortaya koyan Ahmet Atakan Ertuğ ile, Kadirli ilçesinde CHP’den aday olup seçimi kazanan Mustafa Mert Olcar olarak görüyorum.

Osmaniye merkez Belediye Başkanı seçilen İbrahim Çenet, bu sözlerimden alınmasın. Ama bu mesleğin çilesini çekerek halkın huzuru için kalemini kullanan biri olarak;

Başkanlık görevinde kendi rahatlığı ile çalışabilmesinin de zorlanacağını tahmin ediyorum.

İleriki süreçte, eğer önerilerime kulak verirse Başkan Çenet’in kent yerel siyaseti ve hizmetler noktasında nelerle karşılaşabileceğini de gündeme taşıyacağım.

MHP’den 3 dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Kadir Kara, geçtiğimiz dönemde; 61 bin788 oy almıştı. AKP, MHP ve diğer “Cumhur ittifakı ortakları” ile aldığı bu oyla yeniden Başkan seçilmişti. 

2024 yılı yerel seçimlerinde AKP yine aday çıkarmadı ve MHP’li adaya desteğini verdi.

Aday ismi değişti ama, adayın partisi değişmeden MHP’li İbrahim Çenet sandıktan başarı ile çıkan aday oldu. 

Beş yıl öncesindeki seçim sonuçlarında da AKP-MHP ve diğer siyasi partilerin desteği ile % 54.44 oy alan Kadir Kara’nın yerine  aday olarak gösterilen Çenet’in 5 yılın ardından aldığı oy gerçekten böyle mi olmalıydı!?

Son seçim sonuçlarına bakıyorum, MHP’den Osmaniye Belediye Başkanlığını kazanan İbrahim Çenet’in aldığı oy;

44 bin 16, yani % 39.77 oranında. Aradaki oy farkına baktığımda 5 yıl aradan sonraki yeni seçmen sayısını bile eklemediğimde; 17 bin 712 oy farkı, yüzdelik olarak ise önemli rakamda kayıplar ortaya çıkıyor.

2029 yerel seçimlerinde seçimin galibi MHP’li aday Kadir Kara ile 2024 yerel seçimlerindeki MHP’li aday İbrahim Çenet arasında oy oranında yüzde 14.67 oranında azalma yaşandı.

Osmaniye’de iktidar partisi AKP ile MHP’nin Belediye Başkanlığı seçimini kazanarak aldığı oy, başarı sayılabilir mi!?

Bence, oylarını artırmayıp, azaltarak seçimi kazanma  başarı sayılması  siyaset sahnesinde doğal olarak tartışmaları da beraberinde getirecektir.

Bu yazdıklarım belki yeni Başkan tarafından farklı algılanabilir. AKP’den seçilen Osmaniye eski Belediye Başkanlarından Davut Çuhadar döneminde,

Belediye’deki çalışmaları ile ilgili eksik ve aksaklıkları anlatan yazılarımı iyi okuyamayan Çuhadar tarafından hakkımda dava açılmıştı.  

Yeniden aday gösterilmeyen Çuhadar, seçime üç kala yazdıklarımı anlayabilmiş olmalı ki; benim haklı olduğumu bir telefon konuşması ile  özeleştiri olarak söylemişti.

Yazımın bugünkü bölümünü tamamlarken; MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin memleketi ve Milletvekili seçildiği Osmaniye’deki seçmen, dünkü seçmen değil!.,..

Osmaniye, MHP’nin “Kalesi” olmaktan çıkarak, AKP seçmeninin yönergesinde hareket eder hale gelmiştir.

Önümüzdeki dönemde AKP’nin aday çıkarması halinde, Osmaniye Belediye Başkanlığı seçimleri; AKP ile CHP arasında çekişmeli şekilde yaşanacaktır. 

Bu tahminimle ilgili tepki vermeden önce, aklı selim düşünmenizi öneriyorum…

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar