19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6024
EURO34.8185
ALTIN2512.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hareketli günler başlıyor

Eylül ayının birinci gününde “Dünya Barış Günü” olması nedeniyle bazı illerde “savaş karşıtı ve barıştan yana” eylemler gerçekleşti.


Dünya da barış içerisinde yaşamayı herkes mutlaka ister, ancak; ellerinde savaş aletleri olanlar ve bunları tüketmek isteyenler barışa balta vuranlardır.


Bu ön girişin ardından gelelim Osmaniye’mize. Eylül ayının ilk haftası Belediye Meclis toplantıları başladı. Meclis toplantılarının ilk günü öyle hareketli geçmez, ancak ikinci günden itibaren toplantılarda hareketli anlar yaşanır.


Bu ayki Meclis toplantısının hak etli geçeceği yönünde duyumlar aldım. Ne gibi diyecek olursanız, siyasetin ısınması ile birlikte bu güne kadar ortak hareket eden muhalefetteki Meclis üyeleri bundan sonraki toplantılarda farklı hareket etmeye hazırlanıyorlar.


4,5 yıldır ortak hareket eden Ak parti ile MHP’li belediye Meclis üyeleri arasında bu haftaki toplantılarda tartışmalar, red oyları yaşanacak gibi günler olacak.


Belediye Meclisinin yeni alacağı kararlar, raporlar ve önergelerde hareketli günler yaşanacak. Bir belediye Meclis üyesi aylar öncesinden verdiği bir önergeye hala yanıt alamadığından yakınıyor. Bu haftaki toplantılarda verdiği önergeleri soracağı gibi, yeni önergeler vermeye hazırlanıyor.


Yollar, inşaatlar, kaldırımlar ve parkların durumları ile ilgili farklı gelişmeler ve önergeler bu haftaki Belediye meclis toplantılarında yaşanacak gibi…


Yerel seçim çalışmaları her geçen gün yoğunlaşıyor, muhalefet doğal olarak iktidarı alabilmek için bundan böyle ellerindeki kozları kullanmak isteyecektir.


Özellikle de Ak partili Meclis üyeleri, yerel seçimleri alabilmek uğruna 4,5 yıldır yaptıkları sabırlarını göstermeyecekler, bu güne kadar ellerinde bulunan açıklarla Meclis toplantılarında çıkıp konuşacaklar, önergeler vereceklerdir.


İktidar Meclis üyeleri ise savunmaya geçecekler, ellerindeki yerel iktidarı kaybetmemek uğruna yanıtlar vermek isteyecektir.


İktidar ile muhalefet arasında bildik tartışmalar yaşanacaktır. Ancak, bizim beklentimiz yapılan oturumlar, tartışmalar ve verilen önergeler Osmaniye’miz ve burada yaşayan insanların sağlıklı yaşamı için olmalıdır.


Belediye başkan aday adaylarının duyarsızlığından sözediliyor. Gazetemizin birinci sayfasındaki bugünkü yazıda Ongun pasajı ile ilgili bir haber yapan gazetemizin sahibi  İlyas Kör, belediyeyi yönetmeye aday olmak isteyen ve Belediye Başkanı koltuğuna oturmak isteyenler için, günlerdir gazetedeki habere duyarsız kalındığını vurguluyor.


İlyas arkadaşım haksız değil, bu kentin sorunlarını çözümlemek için aday olmak isteyenler neden gelip te sorunu yerinde görmüyorlar, buradaki sorunu oluşturanlarla görüşmüyorlar.


Yaylalara, denizlere, mahallelere, esnafa ziyarete giden bu belediye Başkan Aday adayları gazetemizin günlerdir fotoğraflı olarak dile getirdiği sorunu gelip neden yerinde görmek istemiyorlar.


Arkadaşım haksız da değil, bu kenti yönetmeye aday olacaksın, kentin önemli sorunlarından biri bir gazetede günlerce yayınlanacak, sen de seyirci kalacaksın.


Allah aşkına bu nasıl bir yönetime aday olma zihniyeti demezler mi adama! Böyle siyaset mi yapılır, halkı yönetmeye böyle mi aday olunur?


Duyarsız değil, yürekli, cesur ve bu kentteki keşmekeşliğe son verecek adaylar istiyoruz, halkımız da böyle diyor.
Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar