28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3193
EURO35.1154
ALTIN2295.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Har(a)çlar kalkıyor

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan Üniversitelerde öğrenci harçlarının Yıllardır üniversite öğrencileri kendilerinden alınan harç adı altındaki paranın bir (haraç) olduğunu belirterek zaman zaman eylemler yaptıklarına tanık olduk.


Parasız eğitim isteyen öğrencilere polisin biber gazı sıktığını, mahkeme tarafından tutuklanan öğrencileri de anımsayın.


Seçimlerin tarihine öne alma çalışmaları da yapılırken son günlerde memlekette güzellikler yaşanmaya veya yaşatılmaya çalışılıyor. Üniversitelerde öğrencilerin yıllardır sızlandığı harç paralarının kaldırılması gerçekten önem taşıyor. Bu arada seçimlerin öne alınmasını da düşündüğümüzde iktidarın bir seçim yatırımı olarak görebiliriz.


Yoksul aile çocuklarını ilgilendiren eğitimin parasızlığı konusunda yapılan eylemlerle ilgili de bir çalışmanın yapılabileceğini düşünüyorum. Harçları kaldırılabiliyorsa, ilköğretim okullarında çocuklara ücretsiz kitap dağıtılabiliyorsa, sabahları ücretsiz süt veriliyorsa neden eğitim ücretsiz olmasın?


Çocuklarımız ilköğretimin ilk sıralarından başlamak üzere sınavlara giriyor, her basamakta bir sınav. Üniversite girerken iki kez sınav yapılıyor. Bu iki sınavı kazanıp Üniversiteye giden öğrencinin kaldığı yurt bile parasız olması gerekir. İki sınav sonunda çocuğu Üniversiteye kaydolan aile, bu kez çocuğunun masraflarını nasıl karşılayacağını kara kara düşünüyor.


Bugün harçlar kaldırılmak isteniyorsa, yarın da daha farklı uygulamalarla yoksul aile çocuklarının okumalarının önü açılır diye düşünüyorum.


Eğitim bir ülkedeki insanlar için çok önem taşır, eğitimin ücretsiz olduğu ülkelerde gelişim açısından ve toplumsal yaşam açısından önemli olayları görebiliriz.


Seçimlerin yaklaştığı günlerde Bakan ve Milletvekillerinin sık sık ziyaretleri, bu ziyaretler nedeniyle de kentin temizlenmesi, bakımı ve yenilikleri gördüğümüzde zaman zaman bu sütunlarda dile getirmiştim. Keşke her yıl seçim olsa diye yazdığımı anımsayın.

kaldırılması konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.


Şimdi seçimlerin öne alınması gündeme gelince, üniversitelerde harçlar kaldırılması konuşuluyor. Peki, dün harçlara karşı öğrencileri neden polis çopları ve biber gazları ile engellemeye kalkıyordunuz? Bugün ne oldu, seçim takvimi yaklaştığı için olduğu açık olarak görülebiliyor.


Bu nedenle her yıl seçim olsa da halkımız hükümetlerin hizmetlerinden daha sık yararlanabilse. Öğrencilerin eğitim sorunu daha güzel ve erken çözümlenebilse.


İstenirse olabiliyor diye söylerken, bu ülkenin gelir kaynaklarının iyi değerlendirilmesi durumunda, yandaşlara aktarılmaması durumunda insanlarımıza yetebileceği de açık olarak görülebiliyor. Keşke her yıl seçim olsa, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar