20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Halkın sesi olabilmek…

Gazeteciler, halkın sesi oldukları için sıkıntılar da, halka anlatılmak istenilen bilgiler de, çeşitli etkinlikler de bizlerin sayesinde paylaşılmak istenir.


Gazeteciler iyi yönlerini anlattıkları yöneticilerin veya siyasetçilerin yanında iyi, hatalarını anımsattıkları zamanlarda da kötü damgasını alırlar.


Kamu kurum ve kuruluşları görevlerini yaparken, halkla olan ilişkilerinde öyle önemli beklentileri olmayabilir. Çünkü onların bir üstleri vardır, atama yolu ile görevlerine gelmişlerdir, görevlerini dürüst ve sağlıklı yapmakla hükümlüdürler.


Siyasetle uğraşanlar veya sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ise halkla iç içe olmak ve onların sıkıntılı ve güzel günlerinde birlikte olmak zorunda olduklarını unutmamalıdır.


Siyasetle uğraşanların destek alacağı halkın her kesinindeki bireylerdir. Cinsiyet veya ırk ayrımı yaparak, siyasi görüş farklılığı yaparak siyaset yapanlar sandıkta bunun bedelini ödeyebileceklerini unutmamalıdır.


Düğünlerde, bayramlarda, cenazelerde halkın arasında olmayanların yapacakları siyaset kendilerine eksi puan getirir.


Dün, Atatürk’ün Osmaniye’yi ziyaret etmesinin 89. yıldönümüydü. İlk tören tren garında başladı. Buradaki törene katılan siyasi ve sivil toplum kuruluş temsilcilerini aradı gözlerimiz. Atatürk’ün Osmaniye ziyaretini önemseyenler mi, Atatürk’ü sevenler mi, yoksa Osmaniye için özel bir gün olduğu için mi bu törene katılmışlardı gelenler?


Ya gelmeyenler neden o törende yoklardı? Başkan konumundakiler çeşitli nedenlerle gelemeyebilirlerdi, anca yardımcıları veya bir temsilcileri neden o törende yoklardı? Belediye başkan Adayları (başkan Kadir Kara’yı mevcut Belediye başkanı olarak görüyoruz) neden dünkü törene katılmamışlardı?


Tren garından çıkıp Atatürk Anıtı önündeki törene geliyoruz, yine görmek istediklerimizi burada göremiyoruz. 30 Mart yerel seçimlerinde halkın huzuruna çıkıp oy isteyecek olan siyasetçiler, Atatürk’ün Osmaniye ziyareti törenlerinde bulunmamaları tepki alabilir miydi? Sadece CHP İl Başkanı ile merkez ilçe başkanının katıldığı bu törende gönül isterdi ki diğer partilerin il, Merkez ilçe Başkanları ile Belediye Başkan adayları da olmalıydı.


Tören sona ererken, sunucu sadece Vali Dr. Mehmet Oduncu’nun Şeref defterine yazdığı mesajı okudu. Oysa, MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli başta olmak üzere Osmaniye’nin diğer 3 Milletvekilinin de mesajlarının okunmasını bekledik.


Siyasilerin halkla bütünleşmelerinde veya halkın önemli günlerindeki kutlamalarında uzak dururcasına hareketlerinin doğru bir davranış olmadığını düşünüyorum.


Osmaniye’deki siyasetçilerimizin bu ve benzeri törenlerle bulunmalarını bir eksiklik olarak görüyorum.


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniye’yi ziyaretine Osmaniye’de siyasetle uğraşanlar kayıtsız kalıyorlarsa, bunun da bir açıklamasının olması gerektiğini düşünüyorum.


Kamu kurumlarının Müdürleri, İlin en büyük mülki Amiri Vali orada diye katılıyorlar bunu yıllardır görüyoruz. Vali Yardımcılarının başkanlığında yapılan törenlere beklendiği sayıda kamu kurumlarının müdürleri gelmiyor, bunu da görüyoruz.


Ancak, halkın oyları ile koltuklarını korumak zorunda olan siyasetçiler, belediye başkan Adayları, İl Genel Meclis ve Belediye meclis üyeleri ve Adayları, aday Adayları neden böylesi bir törene katılmakta kayıtsız kaldılar, bunu da anlamakta zorlandığını belirtmek isterim. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar