29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3878
EURO35.1575
ALTIN2324.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hak-Hukuk-Hakim bey!..

Hakim; hüküm veren anlamında olduğuna göre, verilecek hükmün de akıl, vicdan, kanun ve insan mantığına uygunluğu tartışılır olmamalı!

Yazacaklarımı, neyi anlatmak istediğimi anlamayan veya anlamak istemeyen Hakim’lerimiz  bana tepki gösterebilir, hatta hakkımda dava bile açabilir!

Ancak, ben kimseye hakaret etmiyor, küçümsemiyor, kişi haklarına saldırıda bulunmuyorum. Ancak, yasa ve kanunları uygulamakla görevli olunması noktada kişisel düşüncelerin yargıya yansıtılması veya karar olarak sonuçlandırmasına özen gösterilmesini bekliyorum. Bu da bir vatandaş olarak hakkım olsa gerek!

Ülkedeki sosyal yaşamın sağlıklı yürüyebilmesi, insan ilişkilerinde; barış ve huzur ortamında yaşanabilmesi için çıkarılan kanun maddelerinin uygulanmasında polis ve asker görevini yaparken, Anayasa gereği kanunları uygulamakla görevli Hakim ve Savcılar ile Hukukçular da birlikte toplumun huzur ve güvenli yaşamı için hizmet verirler. Ben olaya böyle bakıyor ve böyle biliyorum.

İstanbul Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde yaşanan Hakim ile Avukat arasındaki olayı  bir şekilde öğrenmiş olmalısınız. Bilmeyenler için özetlemem gerekirse; Duruşma sırasında mini etekli Avukat’ın etek boyunun diz üstünde olduğu gerekçesi ile Hakim müdahale eder, fotoğrafını çektirir ve tutanak tutar…

Mahkeme salonundaki olayın bir başka yöne çekilmesi gibi geliyor aklıma. Çünkü olay 2. İş Mahkemesi salonunda duruşmada oluşuyor. 

Mahkeme salonunda; Savcı ve Hakimlerin görevini yaparken, Avukat, Davalı-Davacı veya tanıkların giysileriyle ilgili tepki verip vermeme konusunda yetkilerinin olup olmadığını bilemiyorum.

Diyelim ki, Hakim Avukatın mini eteğinin kısalığı üzerine tepki verdi, tutanak hazırlattı, hatta fotoğrafını bile çektirdi…

Sonuçta, HSK tarafından Hakim açığa alındı. Adalet Bakanı Gül ise, mesleğinde 30 yılı geride bırakan birinin (Hakim), Avukatın kılık kıyafetiyle meşgul olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

O Hakim’e göre Avukat’ın giysileri normal değil diyelim! Bir fotoğraf paylaşıyorum sokakta dolmuş durağında bekleyen insanlarla ilgili. Bu insanlardan biri, mahkeme salonuna bu görüntüdeki gibi giymiş olsaydı, o Hakim gibi düşünenlere sorarım; “Siz ne yapardınız!?”

Bu görüntüdeki kişiler asayiş olaylarında; Polisi de Askeri de zor durumda bırakabilir! O zaman güvenlik önleminin nasıl alınacağını sorusu ortaya çıkar.

Bence Hakim; huzur, barış güven ortamının yaşatılması için uğraş verir. Sakıncalı gördüğü olaylar karşısında önündeki yasanın kanunlarına göre kararlar verir… Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar