25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5507
EURO34.9033
ALTIN2423.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Haftayı bitirirken

Bu haftayı da gerilerde bıraktık. Dünden itibaren öğrenciler 2013-2014 eğitim ve öğretim yılını tamamlayarak tatile girdiler.


Dün karneler dağıtıldı, sevinçle üzüntüler aynı ortamda birlikte yaşandı, arkadaşlar acı ve tatlı anılarını paylaştılar.


Okulların tatil olması ile birbirlerini gelecek eğitim-öğretim yılına kadar göremeyecek olanlar ile, okullarını bitirip te bir daha birbirlerini zor görebilecek olanların üzüntüleri de birbirinden farklıydı.


Okullarını bitirenler Üniversite’ye gidebilme hayaliyle yaşarken, sınavlar, sınavlar ve yine sınavlar maratonunu düşünüyorlardı.


Üniversite’ye girebilme sınavları, kazandıktan sonra okula kaydolma, yurt bulabilme, harç parası ve benzeri yeni sıkıntıları düşünüyorlardı.


Üniversiteyi bitirdiklerinde işe yerleşebilmek için girecekleri sınavlar, sınavlar ve yine sınavlar maratonu onları bekliyordu.


Bir haftayı daha gerilerde bıraktık. Yarın sınav var, Haziran sıcağında gençlerimiz ter dökecekler. Yaşamı sınavlarla geçen gençlerimiz, bir de ekmek kazanabilmenin mücadelesinin yükünü omuzlarında taşımaya çalışıyorlar.


Anne ve babalarının bir işi, belli miktarda geliri olan gençler için okumak, dershanelere gidebilmek, sınavlara katılabilmek o kadar zor olmuyor.


Ancak, bir ailenin geçimini sağlamakta zorlanan anne-babalar için bir çocuğunu bile Üniversite’ye gönderebilmek, okutabilmek günümüzde sıkıntıları da beraberinde getiriyor.


Bir eğitim ve öğretim yılını da gerilerde bıraktığını söyleyen öğrencilerimizin, gelecek yıl kendilerini nelerin beklediğini akıllarına getirenler ile getirmek isteyenler arasında neler yaşandığını düşünmek gerekiyor.


Okullunun tatile girmesi ile çalışmak zorunda olan gençler, ailelerine katkıda bulunabilmek için yaz boyu iş aramanın ümidi ile dün karnelerini aldılar.


İlkokul veya ortaokul sıralarındaki çocuklar parklarda simit satarak, ayakkabı boyayarak ailelerine katkı sağlamaya çalışacaklar.


Lise sıralarındaki gençler ise birkaç aylığına nerede iş bulabilirlerse orada çalışarak hem kendi gereksinimlerini, hem de ailelerinin gereksinimlerine katkıda bulunmanın uğraşı içine girecekler.


Öğrenciler bugünden başlamak üzere bu sıkıntıları kafalarının içerisinde dolaştırırken, öğretmenlerimizi de ayrı bir sıkıntıya girdiler.


Önümüzdeki yıl için Okul Müdürü ve Müdür yardımcılık görevlerinde yeni bir düzenleme yapıldı. Özellikle Okul Müdürlerinin belli bir yılın ardından aynı okulda Müdür olarak kalamamaları ile öğretmen olarak görevlerini sürdürmeleri gibi yasada belirtilen kararlar sıkıntılı anlar yaşatmaya başladı.


Bir Okulda Müdür yardımcısı olarak görev yapan arkadaşım, gelecek yıl öğretmen olarak görev yapacağını, bir başka arkadaşım ise Müdür olarak yıllarca görev yaptığını, ancak gelecek yıl öğretmen olarak görevini sürdüreceğinin kaygısını taşıyordu.


Okul Müdürleri’nin Valiler tarafından atanacağı yine yasada yer alan koşullar arasında yeralıyor.


Okullar tatile girerken, sıkıntıları da beraberinde getirmesi iyi bir sonuç olmasa gerek. Yine de gelişmelere ve yaşananlara, yaşanacak olanlara iyimser bakmak gerekiyor.


Bugünden itibaren tatile girecek olan öğrencilere ve öğretmenlere sağlıklı ve güzel günler dileklerimle, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar