23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5739
EURO34.8881
ALTIN2432.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Haftanın ardından…

Bir haftayı daha gerilerde bıraktık. Olumsuz hava koşulları nedeniyle 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramını ertelemeli olarak kutladık.

Osmaniye Belediyesi Cumhuriyet Meydanı’nda bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği unutulmaya yüz tutan çocuk oyunları etkinliği düzenledi.

Unutulmaya yüz tutan çocuk oyunları denildiğinde aslında Osmaniye’de OŞYAD ekibinin 2015 yılının Ocak ayında oluşturduğu “Osmaniye’nin dünkü çocukları” geliyor.

Kendimin bu oyunun içerisinde olmasından dolayı demiyorum. İlk kez siyah önlük ve beyaz yakalarımızda Cumhuriyet meydanında 8 mart dünya emekçi kadınlar günü sahneye çıktığımızda halktan yoğun ilgi görmüştük.

Süreç içerisinde unutulmakta olan çocuk oyunlarımızı çeşitli etkinliklerde sahneye koymaya başladık.

İlk günlerde Osmaniye’de kriştek bulmakta zorlanıyorduk. Etkinliklerin ilgi görmesinin ardından kriştek satışları arttığı gibi, esnaftan kriştek bulmakta kolaylaşır oldu.

İkinci yılımıza girerken Osmaniye Belediyesi hizmet binası önünde unutulmakta olan çocuk oyunları etkinliği düzenlendi. Bu etkinlikte OŞYAD ekibi de oyunlarını sergilerken, halktan gerekli ilgiyi görmüş ancak etkinlik bir noktada kente yerleşmiş oluyordu.

Bu yıl ise Belediye eski çocuk oyunları için Cumhuriyet meydanında etkinlik düzenlerken, bunu geleneksel hale getireceği vurgulandı.

Bu tür etkinliklerin çocuklarımız ve aileleri için her zaman  gerekli olduğunun bilinci ile ekip oluşturmuştuk.

Bir haftayı daha gerilerde bırakırken, bugün piknik alanlarına gidecekleri çevre temizliğini akıllarından çıkarmamalarını bir kez daha anımsatmak istiyorum.

Bu günlerden sonra piknik alanlarımız dolup taşacaktır, özellikle hafta sonlarında insanlar aileleri ile birlikte gittikleri yerleri temiz bulmalı ki, rahat piknik yapabilsinler.

Her aile piknik alanlarından ayrılırken, oturdukları yeri temiz olarak bıraktığında kendisinden sonra gelecekler de çevreyi temiz olarak bulacaklardır.

Yeri ve zamanı geldiğinde temizlikten, temiz toplum ve temiz çevreden sözediliyorsa, piknik alanlarımızı da temiz tutmak söylediğimiz sözleri yerine getirme anlamını taşır.

Bir haftayı daha gerilerde bırakırken, aynı zamanda Nisan ayını da gerilerde bırakıyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni bir ayın yani Mayıs’ın ilk günlerini yaşamaya başlayacağız.

Yılı yarıladık, günler, haftalar ve aylar gelip geçiyor bir de bakıyoruz ki yeni bir yıla merhaba diyoruz. 2017 yılını da yarıladık, daha dün gibiydi yeni yılı karşıladığımız günler.

Ömür de gelip geçiyor, yıllar gerilerde kalıyor. Dün “ekmek ödüllü şiir yarışması”nın 20.’ncisini gerçekleştirdik.  20 yıl dile kolay mı bilemem ama, benim için daha dün gibi geliyor.

Bu arada Osmaniye’nin il oluşunun da 20. yılı olduğunu burada anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü, bu yarışmanın ilk yılında Osmaniye’miz il olmuştu. Nice yıllara, sağlıklı günlere, temiz çevrede yaşayabilme adına, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar