28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3245
EURO35.1139
ALTIN2302.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hafta sonu

Bir haftanın sonuna daha geldi. Daha doğrusu yeni bir yılın ikinci haftasını da gerilerde bırakıyoruz.

Yarın Osmaniye için önemli bir gün olarak hareketli saatler yaşanacak.

MHP Lideri, Osmaniye milletvekili hemşehrimiz memleketine gelecek.

Bahçeli’yi Osmaniyeliler 7 Ocak kurtuluş gününde beklemişlerdi aslında, ama yerel yönetimin gerçekleştireceği projelerin tamamlanamamış olması nedeniyle Bahçeli’nin gelişi de ertelenmiş oldu.

Yarın Bahçeli memleketinde “Masal park” açılışına katılacak, ayrıca önemli projelerden biri olan Musa Şahin bulvarı üzerindeki “battı-çıktı”nın temelini atacak.

Yarın Osmaniye’de hareketli saatler yaşanacak, günlerdir hummalı bir çalışma görüyoruz.

Programda aksaklık ve eksiklik olmaması için uğraşılıyor.

Öyle ya yerel yönetimin, Genel Başkanı karşısında mahçup olmaması önem taşımaktadır.

Yarınki programın ardından Belediye Başkanı Kadir Kara, yine bir süre kentte olmayacak. Bir süre için yeni projelerinin takibinde olacağı için Osmaniye’den uzak kalacağını söyledi.

Hizmetler sağlıklı şekilde yürüsün, vekalet edenler görevlerini doğru şekilde yapsın, personel görevinin başında olsun, kentte sağlıklı yaşam sürsün vatandaş başka ne ister ki!?

Amanos dağlarının eteklerine kar düştü, Zorkun yaylasının yükseklerini beyaza büründü.

Bugün ve yarın kar görmeye gidenler olacaktır. Piknik için gidenlere her hafta sonu yazılarımda dile getirdiğim gibi bir kez daha, çevrelerini temiz bulmak istiyorlarsa, kalkarken temiz bırakması yönünde olacaktır.

Yaktıkları ateşleri söndürmediğiniz zaman orman yangınlarının oluşabileceğini bildikleri halde, yanan ateşi kendi halinde bırakanlara rastlayabiliyoruz.

Yıllardır bu sütunlarda yazarım, yetkililerin alacağı bir kararla özellikle hafta sonları ve tatil günlerinde piknik alanları başta olmak üzere yayla yolu üzerinde piknik yapan vatandaşları uyarma adına görevli ekiplerin çalışmalarının yararlı olacağına inanıyorum.

O kadar işsiz insanımız varken, yetkililerin birkaç işsiz insanımıza ekmek kapısı açabileceği gibi, piknik yapan vatandaşlarımızın uyarılması ile de caydırıcı olacaktır.

Bizlerin görevi sağlıklı, huzurlu, mutlu bir kentte yaşanmasını sağlamak, önerilerde bulunmaktır. Yetkililer yapılan uyarıları ciddiye aldıkları zaman, olumsuz olaylar karşısında daha sağlıklı çözüm yollarını bulacaklardır. 

Hani bir halk deyimi vardır; “araba devrilince yol gösteren çok olur!” biz böyle demiyoruz, araba devrilmeden önleminin alınmasını istiyoruz ve öneriler getiriyoruz.

Yıllardır kent merkezinde araç parkları sorununun çözümlenmesini istediğimiz gibi. Yeni yapılan çok katlı binaların altında veya çevresinde otoparkların ve çocuk oyun alanlarının yapılmasının daha sağlıklı olacağı uyarılarını yerel yönetime anımsattığımız gibi.

Bizler araba devrilmeden yol gösteriyoruz ama, işlerin kolayına gitmek isteyenlerin işine gelmiyor! Yıllar sonrasında çocuklarımız ve torunlarımız bugünlerde yaptığımız olumsuzlukları tepkiyle karşılayacak, bizlere teşekkür etmek yerine, kızacaklardır. 

Bilmem bu konuda ne dersiniz!? Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar