26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5688
EURO34.952
ALTIN2443.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hafta sonu…

Geçtiğimiz haftayı hareketli ve dolu dolu yaşadık.

Kentimizin tanıtımı açısından önemli etkinliklerden birinin Yaşar Kemal Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali kapsamında gerçekleşen programlar olduğunu Osmaniye olarak birlikte yaşadık.
Etkinliklere gidemeyenler medyadan haberleri ve etkinlikleri öğrendiler.

Etkinliğin son günü Osmaniye kent merkezinde Festival coşkusu yaşanırken, akşam saatlerine doğru Antalya’da Osmaniyespor FK maçının galibiyetle sonuçlanmasının ikinci coşkusu yaşanmaya başlandı.

Osmaniye’den 40 otobüsle Antalya’ya maçı izlemeye giden sporseverlere, bir de çevre illerden gelenlerle birlikte yaklaşık 2500 taraftar; Akdeniz Üniversitesi stadyumunda sarı-yeşil bayraklarla, taraftarın coşkusu görülmeye değerdi.

Valimiz Kerem Al, Osmaniye eski Valilerinden İsmail Fırat, Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ile Mücahit Durmuşoğlu, Belediye Başkanımız Kadir Kara karşılaşmayı izlerden taraftar coşku ile desteğini sürdürüyordu.

Karşılaşma, Osmaniyespor FK.’nın 1-0 galibiyeti ile sona ermesinin ardından heyecanla birlikte coşku doruğa ulaşmıştı.

Kadınlı- erkekli Osmaniye’den Antalya’ya giden taraftar, takımın 3.Lig’e yükselmeyi haketmesi ile birlikte sahaya indiler, davul-zurna eşliğinde halaylar çekiliyordu.

Takımın bu günlere gelmesinde en önemli katkıları bulunan Vali Kerem Al ile Belediye Başkanı Kadir Kara omuzlarda taşınırken, galibiyet sevinci sırasında gözlerden sevinç gözyaşları akıyordu.

Osmaniyeliler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na bir gün kala çocuklar gibi bayram yaşıyorlardı. Osmaniyespor taraftarları, kısacası Osmaniyeliler yılların özlemine yeniden kavuşmanın coşkusunu yaşıyorlardı.

Osmaniyespor önümüzdeki sezonda 3. Lig maçları için sahada olacaktı. Aylardır takımı yalnız bırakanlar, yönetimdeki bir takım sıkıntıları anımsıyorum. En zor koşullarda bile Vali Kerem Al ile Belediye başkanı Kadir Kara’nın özverili çalışmaları ile sonuçta zafere ulaşılmıştı.

Osmaniye’deki işadamları, büyük esnaf olarak bilinen işletmecileri düşünüyorum. Bu kentte yaşayan insanların paraları ile ekonomilerini geliştirirken, Spor, Kültür ve sanatsal etkinliklerin içerisinde olmaktan kaçınanları düşünüyorum.

Bu kentte paralarına para ekledikleri halde, yapılan etkinlikleri dışarıdan seyredenler, etkinlikle yapılırken bile para kazanmalarında artışlar yaşadıklarını düşünmedikleri gibi, bu kentin kalkınmasını da düşündüklerini sanmıyorum!

Yaşar Kemal Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali’ne İstanbul başta olmak üzere değişik ellerden çok sayıda akademisyen, sanatçı, yazar-çizer geldi. Osmaniye’de kaldıkları sürece, oteller, lokantalar ve benzeri yerlerde paralar harcadılar. Bu esnaf dışarıdan gelenlerle paralarına para katarken, böylesi etkinliğin sadece para kazanımında oldular, ama etkinlikle ilgili katkıda bulunanlar pek olmadı.

Bu sözlerim gelecek sezon Osmaniyespor maçları için kentimize gelecek olan takım, kulüp yöneticileri ve taraftarları için de geçerli olacaktır. Osmaniyespor’a destek vermeyen bu kentte para kazanan esnaf, gelecek sezonda kente rakip takımla birlikte gelenler içinde kazanmayı sürdürürken, yüzleri kızarmayacak mı?

Bu kenti sevenler, kuru kuruya “seviyorum!”demekle olmuyor beyler! “Sevmek; almak değil, vermektir!” Saygılarımla…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar