26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5468
EURO34.9721
ALTIN2439.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hafta sonu

Geçtiğimiz günlerde Karaçay vadisi üzerindeki İl Özel idaresi tarafından düzenlenen ve dinlenme alanı olarak yapılan göletle ilgili haber yapmıştım.

Haberle birlikte burada gördüklerimi de köşe yazımda okurlarımla paylaştım.

Bugün ve yarın piknik alanları veya mesire yerlerine gidecek olanlara bir kez daha anımsatmak istiyorum.

Bu kentin güzel ve temiz kalabilmesi için öncelikle güzellikleri ve temizliği yüreklerinizde hissetmeli, ardından da çevrenizde yaşaması ile birlikte yaşatılmasına katkıda bulunmamız gerekiyor.

Birkaç kişi ile birlikte sohbet ortamında kentimizin kötü yanlarından sözederken veya bu kentin yaşanamazlığından dert yanarken, kendinizi bu kentteki varolan değerlere ne kadar sahip çıktığınızı ve koruduğunuzu da sorgulamanız gerekiyor.

Karaçay vadisi üzerinde Belediye’nin mesire ve piknik alanı bulunuyor. Burası hafta sonları ailelerin çocukları ile birlikte gidip dinlenerek piknik yaptıkları yerlerden biri.

Tuvaleti ve mescidi bulunan bu mesire alanındaki tuvaletleri kullanılmaz yapanlar sanırım insanlardır. Yani ormanlık alanda yaşayan değişik türdeki hayvanlar gelip te bu tuvaletleri kullanılmaz hale getirmezler.

Bir halk deyimini anımsatmam gerekirse; “Nasıl bulmak istiyorsanız, öyle bırakınız!”denir.

Oturup piknik yaptığınız ortamları kalkarken temizlemek beş dakikanızı almayacaktır. Getirdiğiniz poşetlere atıklarınızı koyup, yeterince çöp bidonu bulunan bu alanlardaki yerlere boşaltabilirsiniz. Bunu yapmanın neresinin duyarsız kişilere zor geldiğini anlamakta zorluk çekiyorum!

Belediye mesire alanının alt tarafından İl Özel İdaresi’nce yaptırılan ve görünümü çok güzel olan göletin çevresine oturma grupları yerleştirilmiş. Ancak burada oturanlar atıklarını oturdukları alanlara bırakarak kalkıp gitmişler.

Su taşkınlarının önlenebilmesi için büyük taş parçaları ile göletin çevresi doldurulmuş, yapılan setin üzerine oturan gençlerimiz alkol şişelerini boşalttıktan sonra taş parçalarına vurup kırarak kirlilikle birlikte, kendilerinden sonra gelen insanlara da tehlikeler oluşturmaktadır.

Bu göletin çevresinin ışıklandırılması ile akşamları suya yansıyan yakamozların ayrı bir güzellik vereceğini düşünüyorum.

Ayrıca Belediye mesire alanı içerisinde mobese kamerası bulunuyor, aynı şekilde göletin dağlık alanı ile yol kenarına da birer mobese kamerası yerleştirilmesi ile de burada yaşanan bazı olumsuzlukların önüne geçilmesinde katkı sağlayacağını ümit ediyorum.

Osmaniye’miz doğal güzelliği yönünden bir çok ilimizden daha etkileyici ve yaşanabilmesi kolay kentimizdir. Ancak, yaşadığımız kentteki güzellikleri çirkinleştirmek yerine, güzelliklerini korumak ve daha da güzelleştirmek yerine olumsuzlukların seçilmesi olayını bu kentte yaşayan insanlara yakıştıramıyorum.

Osmaniye Belediyesi’nin kent merkezindeki Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı’na yıllardır bakımsız bırakması ile birlikte, park içerisindeki beton yığını olarak kendi kaderine terkedilmiş su havuzunun yerine çocuk oyun alanı olarak düzenleme zahmetinde bulunmaması olayına da “Mutlu Şehir Osmaniye!” adına üzülüyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar