29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3842
EURO35.0429
ALTIN2326.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Hafta Sonu

Bir haftanın daha sonuna geldiğimiz bu Cumartesi gününde, sıcak havalardan etkilenen insanlarımıza sağlıklı günler diliyorum.

Günler geçip giderken, gündemi takip edebilmek için okumak gerektiğini her zaman sizlere anımsatmakta yarar görüyorum.

Bugün ve yarın yayla ve denizlere giden insanlarımızın özellikle de araç kullananların dikkatli olmaları yönünde bir kez daha anımsatma yapmak istiyorum.

Sıcak havalarda insanlarımıza bir uyarıda daha bulunmak istiyorum. Özellikle sokaklara gelişigüzel atılan maddelerin dışında gıda ürünlerinin vereceği görüntü ve kokulara da dikkat etmeliyiz.

Temiz toplum, temiz çevre ve yaşanabilir bir kentte yaşayabilme adına yazdıklarımız sağlıklı canlıların yine uzun yaşamlı olmasını amaçlamaktadır.

İçtiğiniz pet şişenin boşalması halinde en yakın bir çöp kutusuna kadar elinizde götürseniz parmaklarınız yorulmayacaktır. Sokak ortasına attığınız boş pet şişenin üzerine basabilecek bir çocuğun veya bisikletlinin düşebileceğini de düşünmelisiniz.

Yol kenarlarına atılan atık gıda ürünlerinin bu sıcak havalarda insanları nasıl rahatsız edebileceğini düşünerek yine attığınız gıda ürünlerinin yerlerine de özen göstermelisiniz.

Sokak ve caddelerde yürürken yola tükürenler için onlara ayrıca kızıyorum, ama böylesi kişilerin bazı anlarda sıfatlarını düşündüğümüzde içimizde kızmak değil, söyleyecek sözcük bulamıyorum.

Hafta sonu başlıklı yazıma Karaçay vadisini de taşımak istedim. Valiliğimiz tarafından Karaçay’da suyun eksik olmayacağı belirtilerek, sürekli su bulunması için önlemler alındığını görüyoruz.

Düzenlenen Karaçay dere yatağındaki bölüme baktığımızda Eskişehir’in Porsuk çayındaki düzenlemeyi anımsıyorum.  Demek ki istenirse oluyormuş? Yeter ki iş yapılması için insan aklına koysun ve başarmak istesin!

Karaçay dere yatağındaki düzenlenen alanın bu kentin çehresini değiştirdiği gerçeğini kimse inkar edemez. Keşke bu düzenlemeyi yıllar öncesinde yerel yönetimlerin başında bulunanlar yapmış olsaydı!

Karaçay vadisi ile ilgili bir başka olayımız da sosyal medya üzerinden paylaşımlarına rastladığınız, taş ocağı işletmesi ile ilgili olarak, ağaçların kesilmesi, Karaçay vadisinin doğal dengesinin ve ileriki yıllarda bitki örtüsü ile birlikte birçok canlının yaşamının tehlike altına gireceği yönündeki görüşlerimizdir.

İki kez insanlar Karaçay vadisinde bir araya gelerek tepkilerini dile getirdiler, Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy TBMM’de gündeme taşıdı. Ancak şu andaki konumunun ne olduğu ve
Karaçay Vadisinin doğal dengesini bozmayı düşünmeden para hırsı ile burada taşocağı işletmeye çalışanların son durumlarındaki değişimlerin olup olmadığını merak ediyoruz.

Daha önceki firmanın çalışmaları halkın tepkisi üzerine dondurulduğunu biliyoruz, ancak bir başka firmanın daha bulunduğu, hatta burada yoğun şekilde çalışmalar yapıldığını duymaktayız.

Karaçay Vadimize, Amanos dağlarında yaşayan bitki, böcek ve diğer hayvan türleri ile birlikte su kaynaklarımızın geleceği ile ilgili duyarsız kalmamalıyız. İyi tatiller, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar