26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4901
EURO34.9541
ALTIN2435.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Güzel uygulama

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi yönetimi öğrenciler yararına güzel bir uygulamayı hayata geçirdi.


Sabahları öğrencilerin aç karnına derse girmelerini önlemek amacı ile ücretsiz olarak çorba veriliyor.


Üniversite öğrencilerinin ders streslerinin yanına bir de ailelerinin ekonomik durumları eklendiğinde yaşantılarını düşünmek gerekiyor.


Yurdun değişik illerinden gelerek Üniversitede okuyan öğrencilerin çoğunluğu ekonomik sıkıntı içerisinde yaşam sürdürüyor. Varlıklı aileler çocuklarını özel Üniversitelerde okuturken, dar gelirli ailelerin çocukları kazandıkları Üniversite’ye kayıt yaptırırken, öncelikle kalacak Yurt sorununu çözümlemeye çalışıyor. Yurt bulamayan öğrenciler birkaç arkadaşı ile birlikte kiralık ev aramaya başlıyorlar.


Osmaniye’de ilk yıllarda Üniversite öğrencileri kiralık ev bulmakta zorlandılar. Öğrencilere kiralık ev vermekten kaçınılıyordu, öğrenciler bu durumda perişan oluyorlardı. Konutların çoğalması, özel yurtların da açılması ile birlikte öğrenciler barınma sorunlarını çözümlemiş oldular.


Ekonomik olarak dar gelirli ailelerin çocukları sabahları geç kalkmaları durumunda aç karnına derslerine giriyorlardı. Ailelerinden gelen para ile zor yaşayan öğrencilerin bu durumlarını düşünen OKÜ yönetimi, sabahları öğrencilerin aç karnına derslere girmemeleri için ücretsiz çorba ve ekmek verme kararı alarak uygulamaya başlattı.


Sadece sabah kahvaltısı bile olsa OKÜ öğrencileri için güzel bur uygulama olarak dikkatleri çekerken, aynı zamanda da OKÜ’nün diğer Üniversiteler arasında cazibesi ortaya çıkmış oluyor.


OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, böyle bir uygulamanın kararını alırken, en çok ta okuldaki dar gelirli ailelerin çocuklarının durumunu düşündüğü ortaya çıkıyor.


Bu uygulamanın diğer illerimizdeki Üniversitelerde de olması durumunda, yoksul aile çocuklarının eğitimlerine önemli ölçüde katkı sağlayacağını düşünüyorum.


Elbette öğrencilere sabah verilen kahvaltının bir maliyeti olacaktır. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi buna bir çözüm yolu bulmuşsa, diğer Üniversiteler de mutlaka bir yöntem bulabilirler.


Kentin işadamlarının Üniversitelerin mutfağına katkı sağlaması durumunda bu tür güzelliklerin yaşanması da kolaylaşacaktır. İşadamlarının katkıları, hayırsever olarak kendilerini tanıtıp değişik hizmetlere katkı bulunanlar, Üniversitelere de mutfak giderlerine katkı yaparak, öğrencilerin beslenmelerinde çorbada tuzlarının olması sağlanmış olacaktır.


Eğitime önem verdiğimiz ölçüde huzurlu toplum, gelişen ülke konumuna geleceğimizi söylerken, okullarımız için de bu tür katkı ve desteklerin sağlanarak öğrenciler yararına katkı sağlaması ile ileriye dönük huzurlu toplum, eğitimli insanlar ve gelişen ülke konumuna gelebiliriz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar