19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6012
EURO34.8231
ALTIN2490.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Güzel haber!..

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde öğrenci sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Yeni bölümlerin açılması ile Osmaniye iline ülkemizin değişik illerinden olduğu gibi yabancı ülkelerden bile öğrenciler geliyor.

Osmaniye Merkez ile birlikte, Kadirli, Düziçi ve Bahçe ilçelerindeki MYO’larında okuyan öğrencilerin önemli sorunlarının başında yurt yetmezliği geliyor.

Merkezdeki öğrenci yurdunun yetersiz kalması ile birlikte öğrenciler kiralarda kalmak zorunda kalırken, ev sahiplerinin bazılarının da öğrencilere evlerini kiraya vermedikleri olaylarını bile öğreniyoruz.

Geçtiğimiz ay içerisinde Ak Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal’ın 1000 kişilik Öğrenci yurdu ile ilgili KYK Genel Müdürlüğü’nden  ihale onay yazısının çıktığı yönündeki bilgileri sevindirici olmuştu.

Bu sevindirici haberin üzerine Osmaniye’nin Bahçe ilçesindeki MYO’nda okuyan öğrencilerin yurt sorunlarını gündeme getirmiş, öğrencilerin ‘cemaat yurtları’ yerine KYK’nun açabileceği yurtlarda kalmaları yönünde bir köşe yazmıştım.

Gazetemizin 31 Ağustos 2016 tarihli sayısında “Öğrenci yurdu” başlıklı yazımda özellikle Bahçe ilçesindeki MYO öğrencileri için yurt sorununun giderilmesi yönünde öneriler getirmiştim.

İlçede kiraların yüksel olduğu, iki ayrı özel öğrenci yurdunun da fiyatlarından sözetmiştim.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Bahçe ilçesinden sevindirici bir haber aldım. İlçe Kaymakamlığı, KYK Osmaniye İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığı çalışmaların başarılı şekilde sonuçlandığını öğrendim.

Bahçe ilçesinde KYK tarafından Öğrenci yurdu açılması olayı Resmi gazetede yayınlanarak, Osmaniye İl Müdürlüğü’nün gerekli çalışmaları yapmasına iş kalmıştı.

Bahçe Kaymakamlığı, KHK ile Maliye Hazinesine devredilen Osmaniye Özel Eğitim Merkezi A.Ş. binasını KYK Osmaniye il Müdürlüğü bünyesinde veriyordu.

Bahçe ilçesindeki MYO’na kaydolmak isteyen öğrenciler, yurt sorunu veya kira sorunu yaşamadan ve rahatlıkla bu okulu tercih etmeleri de yoğunluk kazanacaktı.

Dün öğrendiğime göre, öğrenci yurdunda kalmak isteyenler için kayıtlar bile başlamış. Böylelikle ilçede öğrenciler için önemli bir sorunda çözümlenmiş oluyordu.

Bu sevindirici haber Bahçe ilçemizin olduğu kadar, ilimiz ve Korkut Ata Üniversitesi için de önemli bir gelişme olarak değerlendirilmelidir.

Bu konuda yapılan çalışmalarda emeği geçenlere, öğrenciler ve velilerimiz adına teşekkür ediyoruz.

Bahçe ilçesinde aynı yazımda gündeme getirdiğim, toplu taşıma hizmetleriydi. Belediye Başkanı İbrahim Baz’ın bu konuda gerekli çalışmalar yaparak toplu taşıma hizmetini vermek üzere Belediye veya Özel halk otobüsleri sorununa da bir çözüm getireceğini ümit ediyoruz.

Eksiklikleri anımsatırken, hatalar konusunda uyarırken, yapılan güzel hizmetleri de halkımızın yararına olması yönünde kutlamayı mesleğimdeki görev olarak biliyorum. Saygılarımla….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar