29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3878
EURO35.1575
ALTIN2324.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Güvende misiniz?

Güvende olabilmek için, yaşanabilir bir yerleşim biriminde oturmak gerektiği akla gelir.

Nerede oturduğunuzu veya hangi yerleşim biriminde çalıştığınızı düşünerek, kendi kendinizi sorgulayın, “Güvende misiniz?” eğer sabahleyin evden işe gelirken başınıza olumsuz bir olay gelmeden işyerinize gelmişsiniz iyi bir sabah yaşamış olmalısınız.

İşyerinde çalışıyorsunuz, mesai saatiniz bitinceye kadar herhangi bir olumsuz olay yaşamamışsanız iyi bir iş günü yaşamış olmalısınız. Mesainiz bitti, evinize dönüyorsunuz. Evinizde; aile bireyleriniz bizi bekliyor. Çocuğunuza bir şeyler almanın sözünü vermişseniz, sizi kapı girişinde bekliyor demektir.

İşten çıkıp evinize kadar herhangi bir olumsuz olay yaşamadan kapıdan içeriye girmişseniz, rahat bir nefes aldığınızı görür gibiyim.

Yemeğinizi yediniz, televizyon kanallarından birini açarak haberleri izliyorsunuz. O anda göz kapaklarınız, dudaklarınız, el ve kol hareketleriniz ile vücudunuzun diğer organlarının hareketleri birden bire eylemlerine başlamışsa eğer, ekranda olumsuz olayların haberlerini izlediğiniz aklıma gelir.

Haberleri izlediniz, uyuma zamanınız geldi, odanıza çekiliyorsunuz, gecenin bir yarısı olmuştur, aniden bir patlama veya silah sesleri duyuyorsunuz. Pencerenin perdesini aralayıp dışarıya bakıp bakmamakta kuşku duyuyorsunuz. Ama yaşanan olayın ne olduğunun merakını da gideremiyorsunuz. Birden dışarıya çıkıp olayı öğrenmek istediğiniz sırada, eşiniz kolunuzdan tutup çekmeye başlıyor.

Belli ki o  gece yarısı karanlığı parçalayan kurşun sesleri veya patlama olayının sizin yaşamınıza bir olumsuzluk getireceğini düşünen eşiniz kapıdan dışarıya çıkmanıza engel olmaya kalkıyor.

Siz sokağa çıkıp yaşanan olayı öğrenebilme adına eşinizle tartışırken, evinizin önündeki ağaçta aniden çırpınan bir kuşun kanat sesleri ile ürperiyorsunuz. Başınızı ağacın yaprakları arasına dikerken, evinizin üzerine bir kurşun düşüp düşmediği korkusu içinizde soğuk bir duş etkisi oluşturmaya başlıyor.

Kapının önünde aniden duygularınız karışırken, meraklı düşüncelerinize son verip odanıza girip uyuyabiliyor musunuz? Uyumaya çalışırken, biraz önce ekranda izlediğiniz olaylar belleğinizde bir film şeridi gibi geçerken, yatağınızda bir sağa, bir sola dönerek sabah ezanının sesi ile kendinize geldiğiniz oluyor mu?

Sabahleyin yeniden uyandınız, bakkala ekmek almaya giderken, erken saatlerde bir taşıtın uykusuz şoförünün tam size çarpmak istediği sırada korna sesi ile kendinize geldiğinizde tepeden tırnağa taş gibi kesildiğiniz oluyor mu?

Sabah kahvaltı sofrasında ekranda haber bültenini izlerken, gece yaşanan bir olumsuz olay karşısında parmaklarınız arasındaki çay bardağını sofraya düşürerek, bacaklarınızın yandığını bile hissetmeyecek kadar bakışlarınız televizyon ekranlarında donup kaldığı oluyor mu?

Güvende yaşayıp yaşamadığınızı kendi kendinize sorgulayıp, yeniden sabah saatlerinde işyerinize gelirken, dolmuşta yüksek sesle telefon konuşması yapan birinin yaşadıkları olayları ayrıntıları ile bilecek kadar istemsizce öğrenmiş oluyor musunuz?

Yaşadığınız kentte güvende olup olmadığınızı, işyerinde arkadaşlarınızda konuşup, toplumsal yaşantılarınızın nereye doğru seyrettiğini ve huzurlu yaşayabilmek için arkadaşlarınız arasında çözüm önerileri sunuyor musunuz?

Mutlu ve huzurlu günler umudu ile, saygılar….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar