25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5192
EURO34.9704
ALTIN2429.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Gündem oluşturabilmek!..

Dünyada ülkeleri  incelediğimizde, bazı anlarda ani  ve suni gündemler oluşturan hükümetler veya iktidarlara rastlayabiliriz. 

Aniden ve beklenmeden oluşturulan ve halkının “suni gündem” olduğunu çaktırmadan yapılan eylemleri özellikle kamuoyunun sesinden gizlemek veya yandaş medya ile farklı algılarla halka duyurma becerisini yapabilmek kolay olmasa gerek!

İktidardaki yönetici, ekonomik veya sosyal anlamda becerisizliğini örtebilme adına halkla karşı karşıya gelmeyi istemez. Aklını kullanan yönetici; kendince sorunlar üretir ve uygularken, çevresindeki bir takım eylem güçlerinden yararlanmayı da ihmal etmez. Yoksa bu planını başaramaz!

İki değerli sanatçı insanımız; Metin Akpınar ile Zeki Alasya’nın “Geceler” adlı bir teyp kaseti vardı.

Bu kasette kısa skeçler vardı. 1991 yılında Radyo Mega-1 FM Radyosu’nun sahibi olduğum dönemde, radyomuzda bu kasetten skeçler yayınlar, dinleyicilerimizle paylaşırdık.

Kasetten neden sözediyorum, eğer bir tanıdığınızda bulursanız ve bir teyp bulursanız mutlaka dinlemelisiniz. Çünkü o günlerde anlatılanlar 2019 yılında yaşananlardan farklı değil!..

Bir bölümden özetmemem gerekirse; Evinde daktilosu ile gündemle ilgili gazetesine köşe yazan gazetecinin kapısı çalınır ve içeriye Polisler girer. Gazeteciyi alıp götürürler.

Gazetecinin eşi arkasından bağırır, “ne zaman geleceksin!?” diye. Gazeteci yanıtlar; “Sen yemeği ısıt, 3-5 yıl sonra gelirim!”der.

Kadın bu kez sinirlenir; “Sen ne diye gazeteci oldun ki, başka meslek mi yoktu!? Sen de komşu gibi, yalancı, dolandırıcı, hırsız, üç kağıtçı olsaydın olmaz mıydı!?” bağırmaya başlar.

Zeki Alaysa ile Metin Akpınar arkadaşların bu kasetindeki skeçlerin her biri birbirinden değerli ve on yıllarca geleceği gören oyunlarla dolu olduğu için arayıp bulmanızı ve dinlemenizi öneririm. 

Tabiî ki, memleketimizin güzelliklerinin yok edilmesine destek veren, üç kuruşluk yaşamı için insanları satanlara bu kaseti öneremem. Onlar, sadece bu anlattıklarımı ölüm döşeğinde, son nefesini verirken bana hak vereceklerdir, ama o zaman belki ben onlardan önce bu dünya da olmayabilirim.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e karşı ne gibi tepkileri olduğunu bilmediğim zatların, neleri amaçladığını merak ediyorum!?

Günümüzde Atatürk yok ve toprağında uyuyor. Dünyanın tanıdığı ve önder bildiği bir Liderin isimleri, resimlerini silme adına yapılan çalışmaları yapanların gerçek amaçlarını da ortaya koymaları gerek!

Atatürk bugün yaşasaydı eğer; vatandaşın kullandığı elektriğe ve diğer tüketim ürünlerine yüzde 15 zam yapılırken, işçiye, memura ve emekliye verilen zam oranlarının bunların üçte bir olması karşısında masaya vurduğu yumrukla Milletvekillerini altına işetebilecek öfkeyle kükrerdi!

Türkiye’de vatandaşın vergileriyle yapılan köprü ve otoyollardan para ile geçişler yaşanırken, Almanya ve Belçika’da  ise otoyol geçişlerinden ücret alınmıyor.

ABD askerleri Şanlıurfa’ya konuşlanıyor, Suriye’de Türk konvoyuna saldırı, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye başkanları görevden alındı, yerlerine o illerin Valisi atandı.

Bu önemli haberleri sizlerle paylaşırken, doğru veya yanlış demiyor, Vatandaş olarak yorumları sizlere bırakıyorum. Saygı ile…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar