25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5242
EURO34.9846
ALTIN2433.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Gülleri hırpalayanlar!..

Gül denildiği anda akla ilk gelenler; güzellik, sevgi, sevda ve sevgiliye verilen en değerli hediye olarak bilinir, biliriz…

Osmaniye’mizin yıllardır atıl durumda kendi kaderine terkedilmiş, hatta bazı zamanlarda Belediye çöp araçlarının atıkları döktüğü alan olarak kullanılan Karaçay dere yatağına son bir yıldır güller dikilerek, güzellikler oluşturulmaya çalışılıyor.

Osmaniye’de Belediye başkanlığı görevlerinde bulunanların; Karaçay dere yatağı üzerinde herhangi bir iyileştirme veya düzenleme çalışmaları yapmamış olmalarının DSİ veya başka engellere mi takılıp takıldığını bilemiyoruz.

Ancak, Vali Kerem Al, Karaçay dere yatağı üzerinde 2015 yılında DSİ ve İl Özel İdaresi ile birlikte yaptığı çalışmalar neticesinde, çöp dökülen alanları temizleterek yerlerine güller dikilmesini sağlayarak bugünkü gördüğünüz güzelliklerin oluşmasına önemli katkıda bulundu.

Osmaniye Sanayi sitesi’nin bulunduğu noktadan başlamak üzere Fakıuşağı köprüsüne kadar Karaçay dere yatağındaki düzenleme, yürüyüş alanları, piknik yerleri ile birlikte Belediye tarafından yaptırılan asma köprü bu bölgeyi güzelleştirdiği gibi, insanların da dinlenebilmeleri için ilgi odağı haline geldi.

Valilik tarafından düzenlenen bu alan, il dışından gelen konuklarımıza gezdirebileceğimiz en güzel yerimiz olarak  göğsümüzü kabartan yer oldu. Bu alan; Osmaniye Belediyesi sınırları içerisinde olmasına rağmen, yapılan hizmetin Valilik tarafından yapılmasını bilemeyen vatandaşlar, bu hizmetlerin Belediye tarafından yapıldığını sanıyorlar ve bu türden konuşuyorlar.

Valilik tarafından bu alanda eski para ile yaklaşık 2 trilyon liranın üzerinde para harcanırken, Beledimiz de bir asma köprüyü yapsın artık diyerek köprü yapımını Belediye tarafından gerçekleştirildi.

Bu alandaki yapılan çalışmaları başlatıp sonuçlandıran Valimiz Kerem Al ile asma köprünün yapılması katkısında bulunan Belediye Başkanımız  Kadir Kara’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Bu güzelim alanda piknik yapmaya veya gezmeye gelenlerin geride bıraktıkları pislikleri gördüğümde kentim insanı adına utanıyorum!  İçtikleri su şişelerini gelişigüzel yerlere atanlar, yediklerinin atıklarını yan tarafındaki çöp kutularına koymak yerine olduğu yerde bırakanlar, çocukların bulunduğu alanlarda bisiklet veya elektrikli bisikletle dolaşan gençlerin hareketlerinin oluşturduğu tehlikeleri gördüğümde; bakıyorum onların bu hal ve gidişlerinin kendilerine göre anladıkları güzelliklere…

KARACALAR GÖLETİ

Karaçay vadisinin Karacalar Köyünün sınırları içerisinde bulunan, Belediye piknik ve mesire alanına yakın yerdeki bir göletin yıllardır kumla dolu, ancak alt tarafındaki bu birikintisi nedeniyle çocukların serinleme yeri ile birlikte aynı zamanda boğulmaları olaylarının yaşandığı yer olarak biliniyor.

Bu göletin içerisinde tonlarca kum ve çakıl bulunduğu görenler tarafından izlenirken, Belediye olarak buranın temizlenmesi yönünde bir çalışma yapılmadı. Bu konuda gazetemizde haber bile yaptığımız halde, Belediyemiz DSİ’den izin mi alamadı veya başka bir sorun mu oldu bilemeyiz bu alan temizlenemedi!.

Sağanak yağışlar oldu, Belediye piknik ve mesire alanındaki masa ve oturulan yerler kumların arasında kaldı. Bunların da haberlerini gazetemizde gündeme taşıdığımız halde, sadece çözümünü bekledik.

Günler geldi ve hizmet verilmesi noktasında yine Vali Kerem Al devreye girdi.

Osmaniye Belediyesi’nin yapması gerekenleri ve halkına hizmet noktasında vermesi gereken hizmetleri Osmaniye Valiliği ile İl Özel İdaresi başlatıp tamamladı.

(Yarın devam edecek!) Saygılarımla…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar