20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Gülebilir miyim!?

Son günlerde yaşanan ve kendimi  de ilgilendiren olaylara gülerken, birileri görecek; “Bu insan çıldırmış mı!”diye bana gülecekleri de gözlemliyorum.

Seçimler bitti ya, kazanan adaylar mazbatalarını almaya gittiklerinde bazı isimler sevinirken, bazılarına bir takım gerekçeler gösterilip mazbataları verilmedi.

İtirazlar değerlendirildi, yetkililer yeniden sayım başlattı ve süreç uzayıp giderken böylesi günlerce süren sayım olayına gülmek geldi içimden!

Geçtiğimiz yıllarda ilk akşamdan sonuçlar açıklanıyor, sabaha ortalık süt-liman insanlar sonuçları kabullenip işlerine bakıyorlardı.

Bu son seçimde böyle olmamasına gülüyorum!

Bir gazetenin haberine göre Ankara’da bir Avukat A.U. ile arkadaşı İ.D. evde sahte içki  ürettikleri için polis tarafından gözaltına alınmış. Bu habere gülmek yerine düşünmek gerektiğini aklıma takıldı!

Sevinçle birlikte güldüğüm bir olay ise  Nevşehir ilimizde son yerel seçim sonuçlarını ile ilgili.  

Avanos ilçesinde 32 yıl önce 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk şenlikleri kapsamında  temsili olarak Belediye Başkanlığı makamına oturan  Celal Alper İbaş, 31 Mart yerel seçimlerinde aynı koltuğa belediye Başkanı seçilerek oturmayı başarıyor.

Aynı duygularla İzmir Foça’dan bir güzel haberi paylaşmam gerekirse; 37 yaşındaki  Fatih Gürbüz, İzmir Belediyesi Foça gurubunda  itfaiye eri olarak işe başlayıp,  ilçedeki birçok yangın ve benzeri olaylara müdahale ederek görev yaptı. 31 mart yerel seçimlerinde yüzde 56.22 oyla Belediye Başkanı seçilen Gürbüz, ilk iş olarak mesai arkadaşlarını ziyaret etti.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ucuz ekmek sattığı için darp edilen fırıncının haberi beni hem düşündürdü, hem de güldürdü!

Sözkonusu olay, bir fırıncının 250 gram ekmeği 1 liradan sattığı, başka bir fırın işletmecisinin ise 1,5 liradan satmasını istediği, bu nedenle ucuz ekmek satışı tartışmasının kavgaya dönüşmesi ile olayın hastane ve karakolda bitmesine, hem üzüldüm, hem düşündüm, hem de gülmeye çalıştım.

Ekmekten sözederken, bu yıl 22.’si düzenlenecek olan “Ekmek ödüllü şiir yarışması”na yurdun dört bir yanından katılımlar gerçekleşiyor. Yarışmaya son başvuru tarihinin 13 Nisaün 2019 günü olduğunu da anımsatmak istiyorum.

Emek ve ekmek sözcüklerini farklı şekilde yorumlayan bazı kişilerin geleceğinin uzun süreli olamayacağını anlamak gerekiyor.  Hak ve haklının hakkını vermek gerekiyor. 

Tunceli Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye Komünist Partisi (TKP)’den katıldığı seçimlerde  en yakın rakibine açık ara fark atmasına rağmen, mazbatasını alamadı.  

Maçoğlu’nun açıklamasına göre, gerekçe olarak İlçe Seçim Kurulu yetkililerince; Güvenlik ve personel yetersizliği” olarak gösterilmiş.

Yazımı bitirirken Antalya-Muratpaşa’dan  Polisin bir başarısını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Hafize Beypınar isimli bir kadın pazarda kaybettiği telefonunun bulunması için Polis’e başvurmuş. Polisin uydu takip sistemi ile nerede olduğu belirlenirken, gidilen adresteki kişide ele geçirilen telefon sahibinin eşine teslim edilmiş.

Bir Pazar yerinde kaybolan cep telefonu uydudan araştırılıp bulunabiliyorsa, Her siyasi parti temsilcisinin gözleri önünde açılıp sayımı yapılan seçim sandıklarında “Hile” iddiaları ile gündemi değiştirmeye çalışırken, İstanbul’da “Atatürk Hava limanı”nın adını “silme” gibi olaylara gülmek isterken, boğazım düğümleniyor!.. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar