20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Gözler Ak Parti’de

2014 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerin maratonu gün yaklaştıkca heyecanlı olarak kamuoyu tarafından izleniyor, yaşanıyor.


Osmaniye’de yerel seçimlerin farklı özelliklerinin olduğunu biliyoruz. MHP Genel Başkanı ve Osmaniye milletvekili Devlet Bahçeli’nin memleketindeki


Yerel ve Genel seçimlerin sonuçları önem taşımaktadır.


Bir siyasi partinin Genel başkanının göstereceği aday, seçimi kenti memleketinde kazanamamışsa ülke genelinde farklı yorumların yapılmasına neden olur.


Osmaniye’de CHP geçtiğimiz yerel seçimde gösterdiği adayı 2014 yerel seçimlerinde yeniden halkın huzuruna çıkarıyor. Mimar Haydar Aktürk, seçimin yenilgisinin ardından yorulmadan ve kendini yıpratmadan 4,5 yıldır adaymış gibi çalışmasının ürününü Parti Genel Merkezi, İl ve Merkez ilçe örgütünün onayı ile almayı başardı. Önümüzdeki günlerde Mimar Haydar Aktürk’ün Osmaniye Belediye başkan adaylığı Genel Merkez düzeyinde açıklanacak.


Aktürk’ün adaylığının kesinliğini yıllardır kamuoyu biliyordu. Gözler MHP ve Ak Parti adaylarının üzerindeydi. MHP’deki merak geçtiğimiz günlerde nihayet noktalandı. Mevcut Başkan Kadir Kara ile yola devam denilirken, yarın Ankara’da bu isim ve bazı Belediye başkanlarının adaylıkları açıklanacak. Ceyhan ilçesinde 3 dönemdir belediye Başkanlığını yürüten Hüseyin Sözlü bu kez MHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yarın açıklanacak.


Osmaniye Belediyesinin büyük borç içerisinde olduğu konuşulurken, mevcut Başkan Kadir Kara’nın yeniden seçilmesi durumunda borçlara nasıl bir çözüm yolu bulacağı  konusundaki projeleri gündeme yerleşmiş durumda. MHP’nin de adayının belli olmasının ardından şimdi gözler Ak Parti adayının kim olacağı yönünde halk arasında merakla beklenmeye başlandı.


Ak Parti’de adayın nasıl belirleneceği, Osmaniye’deki şu anda isimlerini açıklayan aday adaylarından birinin mi olacağı, yoksa il dışından bir başka ismin mi aday göstereceği de yine meraklı bekleyişler arasında yeralıyor.


MHP’nin yarınki Ankara toplantısının ardından Osmaniye’nin mevcut belediye Başkanı Kadir Kara Pazartesi günü Ankara dönüşü halkın huzurunda yeni projelerini anlatmaya başlayacak. Bir 5 yıl daha isteyecek. Bu arada 5 yılda neler yapıp, neler yapamadığını anlatmaya çalışacak. Söz verdiği parksız mahallelerdeki parkları seçimlere kadar bitirebilecek mi, bunların hesabını yapmaya başlayacak. Kısacası adayların içerisinde en fazla kafasını yoran, mevcut Belediye başkanı ve yeniden aday olan Kadir Kara olacağını düşünüyorum.


Kara, elindeki koltuğu Ak adaylara bırakmamak için çalışacak. Ak parti’nin adayının da açıklanmasının ardından seçim çalışmaları daha da yoğunluk kazanacak.


Önümüzdeki yerel seçimlerde, yerelde MHP’li mevcut başkan, Geneldeki iktidar olan Ak parti’de kendi politik çalışmaları ile Osmaniye belediyesini alma uğraşı içine girecekler. Muhalefetteki CHP’nin adayı Mimar Haydar Aktürk ise 4,5 yıllık çalışmalarının ürünü olarak halkın huzuruna çıkacak. Sonuçta, “Osmaniye’miz için hangisi hayırlı ise o sandıktan çıksın”denilecek.


Bu tümceyi söylemekle yeterli olunacak mı, önemli olan bir dönemde seçilen adayın neleri yapıp, neleri yapamadığı önem taşıyacak. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar