29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

“Gösteriş” doğru davranış mıdır!?

Gösteriş veya birileri görsün, bilsin diye giyinip kuşanmak, ya da birilerine şirin görünme adına görüntü verircesine bir takım sözler kullanmanın doğru olmadığına inanıyorum!

İnancımıza göre yoksullara yardım ederken; “Bir elin verdiğini, diğer el görmemeli” diye biz tümcenin olduğuna inanıyorum. 

Ülkemizde yaşayan insanların yüzde 99’unun Müslüman olduğu yazılıdır ve söylenir, konuşulur. İslam toplumu olduğumuzun bilinmesi üzerine çoğunluğa göre konuşmak, inandırıcı sözcükler kullanmak özellikle de siyasilerin dilleri ile eylemleri arasında eylem haline dönüşmüş bulunmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, “Din ile devlet işlerinin birbirine karıştırılmaması” gerektiğini belirterek “Laik” sözcüğünü öne çıkarmıştı.

Din ile devlet işlerinin birbirine karıştırılmaması halinde, belli yerlerde yönetime aday olanlar, sadece hizmet noktalarındaki projelerini anlatacak, insanların ince ve özel olan inançları üzerinden siyaset yapamayacaklardı!

Atatürk’ün; “Molla ve Şeyhlerle” ilgili sözlerini de sanırım biliyor olmalısınız. Atatürk’ün amacı Türkiye’nin; çağdaş, gelişmiş, bilimden ve teknolojiden yana dünyada önemli bir ülke olması yönündeydi.

Atatürk’ün ölümünün ardından neler oldu, neler yaşanmaya başlandı!? Hatta ülkede iktidarı ele geçirme adına ABD’nin “güdümüne girmeyen (!)”ler iktidara gelemeyecek gibi sıkıntılar yaşar oldular. Ve bu günlere geliyoruz…

Amerika’nın 6. filosu’nun Türkiye’ye gelmesine karşı gelen  Devrimci gençlerin tek istekleri “Emperyalist güçlere” izin verilmemesiydi. ABD askerlerine karşı Deniz Gezmiş ve arkadaşları tepki gösterirken, o günkü bazı genç grupların; “ABD askerlerinin gelişini namaz kılarak, dua ederek ve o askerlere özel evlerin adresini göstererek” katkıda bulunmuşlardı!..

Deniz Gezmiş ve arkadaşları ABD karşıtı oldukları için İDAM edildiler. Bu gençlerin son sözü ise; “ Tam bağımsız Türkiye!” olmuştu.

Bugün neredeyiz, nereye geldik veya getirildik!?  Üniversiteli gençler “İdam” edilirken, bağımsız Türkiye derken, bu ülkede Başbakanlık yapmış Adnan Menderes, idam edilirken son sözlerinin ne olduğunu merak etmiyor musunuz!?

Menderes’in “idam” edilme gerekçesi de tarihte ayrıca yazılmıştır. Buna benzer olayların ülkemizdeki yaşanan gerçekleri farklı veya gerçek şekilde tarihe mutlaka not olarak düşecektir!

Hafta boyunca, “Mevlid-i nebi etkinlikleri” düzenlenmeye başlandı. H.z. Muhammet’in doğum günleri kapsamında kutlandığı söylenilen bu etkinlikler, bundan üç-dört yıl öncelerinde Nisan ayı içerisinde “Kutlu doğum haftası” olarak kutlanıyordu, ben öyle anımsıyorum! Ne oldu da bu kutlamanın adı ve ay olarak günü değiştirildi!?

Kent Merkezindeki Atatürk Ortaokulu önünden geçiyorum, Önceki gün (Salı) saatim 14.28’i gösteriyor. Öğrenciler okul bahçesinde toplanmışlar, zil sesi ise “Hababam sınıfı müziği” olarak dinliyorum.

Bir öğretmen mikrofonu eline alıp; “Sevgili öğrenciler, bugün Peygamberimizin doğum günü etkinlikleri kapsamında sizlere bir program yapmak istiyoruz!”diye konuşmaya başlıyor.

Ardından, Arapça sözler ile Türkçe yorumunu yaparak konuşurken, “Cennet Annelerin ayakları altındadır!” diye konuştuktan sonra bir kız çocuğu Anne adlı bir şiir okumaya başlıyor.

Bu okul öğrencilerinin sınıflarda “Din dersi” gördüklerini biliyoruz. Derslerinde görmeleri gereken bir etkinliğin, teneffüs zili ile birlikte okul bahçesinde gösterilmesi ve böyle bir programın yapılması olayını düşündüm.

Osmaniye Merkez Atatürk Ortaokulu’nda “özel öğretmenli sınıflar var mı!? Bu sınıflara öğrenci kaydı için ne kadar para ödeniyor(!?)  Aklınıza emanet olun!...
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar