29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3744
EURO35.0772
ALTIN2325.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Görüş alanını bozmayalım!..

Bırakın insanlar kendi gözleri, yüreklerinden gelen, gözlerinin gördüğü gibi olayları değerlendirip, yorumlasınlar.

İnsanların görüş alanlarını bozmayalım, görüntü kirliliği, puslanma yapmadan insanları kendi akıllarını kullanmakla baş başa bırakalım!

Bu beklentilerime emperyalistler  asla izin vermedikleri gibi, onların yanında olmakla bu dünyada karınları tok gezerek yaşamak isteyenler asla izin vermezler!

Bugün gerçekleri saptırıp yalan ve yanlışla kişileri belli bir noktaya odaklayabilirsiniz, ancak günün birinde ‘şapka çıkar kel görünür’ o zaman ne yapacağınızı da şimdiden hesap etmelisiniz.

İnsanların belli olaylarını eleştirmesi gayet doğaldır, ancak ‘aptalca eleştiri’ insanların tepkilerine neden olabilir!

Benim köşe yazılarımı eleştirenlere, eksik ve aksak yanlarını veya hatalı eleştirilerime tepki gösteren okurlarıma alınmam, aksine sevinir teşekkür ederim.

Ancak, yazdığım yazıda tek gerçek var olduğu göründüğü halde, bu olayı gördüğü gibi yorumlayan, aklını kullanmadan ve ne demek istediğimi anlamadan başkalarının ‘taraflı akılları ile’ tepki gösterenlerin hallerine üzülürüm!

Ülkemizin 81 il merkezi ve ilçelerinde yayınlanan günlük, haftalık, 15 günlük yerel gazeteler ile dergilerin sayılarının ne kadar olduğunu biliyor musunuz? 

Medya’nın beyni İstanbul’da olduğunu düşündüğümüzde, günlük yaygın yazılı basın olarak sabahları bayi satış noktalarından satın alıyoruz.

Gazete satış noktalarındaki İstanbul merkezli gazetelerin sayfaları ile yaşadığınız ildeki yerel gazetelerin sayfa sayıları ve kağıt kalitelerini karşılaştırdığınız oldu mu?

Renkli baskılar okurlar için önem taşıyor tabiî ki! Hele de ikinci hamur kağıda basımlaşsa, bir de ‘ithal kağıt’ imajı okuyucunun kafasına yerleştirilmişse fotoğraflar daha net görünüyor.

Ekonomik olarak büyüme uğraşı içerisindeyiz, vatandaş olarak, mesleklerdeki yurtseverler olarak karınca karanınca katkıda bulunuyor, bulunmaya da ülkemizi seven insanlar olarak devam ediyoruz ve edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmamalı!

Türkiye’deki kağıt fabrikalarının neden kapatıldığını ve gazete kağıdını yurt dışından  dolar bazında almak zorunda kaldığımızın nedenleri ile ilgili  tepkileri göremiyoruz. Demek ki gazete sahipleri Türkiye’deki fabrikaların şu anda kapatılmış olmasından ve yurt dışından Dolar bazında kağıt alınması olayından memnunlar!

Ama bizler memnun değiliz! Biz derken yerel medya olarak yaşadığımız sıkıntılar karşısında akıllara durgunluk veren sorunlarla karşı karşıyayız!

Kurban Bayramı öncesinde  bir top gazete kağıdı  47 Tl’den alınıyordu.  Dün yanımda telefon eden matbaacı, bir top kağıdı  120 Tl.’ye verebileceğini söylüyordu. 

Bir başka matbaacı ile 108 TL’den aldığını anlattı bana. Geçtiğimiz günlerde yine yazdım; aydınger ve kalıp karaborsaya düştü! Dolar’ın yükselişi deniyor, ama gazete kağıdının karaborsaya düşmesi demek kitap ve dergilerin de baskı ücretlerinin artması anlamına geleceği anlamını taşır.

Gazete kağıtları fiyatları bizleri ilgilendiriyor, ama tuvalet kağıtları da sizleri ilgilendirdiğine göre bir koli tuvalet kağıdının ücretini sorup öğrendikten sonra bu yazıma tepki göstermenizi rica ederim. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar