26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4456
EURO34.7929
ALTIN2442.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Görüntü kirliliği

Çarşı merkezinde yürürken başınızın üzerindeki işyerlerinin levhalarına baktığınızda, bazı anlarda göze hoş görünmeyen durumlarla karşılaşabiliyoruz.


Bulunduğu daireyi bırakıp bir başka adrese taşındığı halde


Paslanmış levhayı gözlerimiz takılıyor. İşyeri sahibi levhasını yerinde unuttu mu, yoksa yeni yerinde yenisini mi yaptırdı bilemeyiz ama, bu konularda sanırım birilerinin de olaylara çözüm getirmesi gerektiğini düşünüyorum.


Örneğin belediye Zabıtası işyerlerini değiştirdikleri halde levhalarını sökmeyenleri belirleyerek yeni işyerine gidip uyarıda bulunabilir.


Kirli ve paslanmış levhalar, yayaların başlarına değebilecek yükseklikte levhalar, kaldırımlardaki elektrik trafoları ve benzeri görüntüler karşısında daha yaşanabilir bir Osmaniye istiyorum.


Palalı Süleyman Caddesi ile Atatürk Caddesi arasında bulunan Rahime Hatun Meydanı’ndaki son gelişmeleri bugün gündeme taşımak istedim. Daha önceki bir yazımda gündeme getirmiştim. Oturulacak yerlerin demir olması nedeniyle; kışın soğuk, yazın da yakıcı oluyor. İnsanların buralara oturduklarında rahat edebilmeleri, soğuk veya sıcak olayının olmaması yönünde bir çalışma henüz başlatılmadı. Demir profillerden oturacak yerleri bulunan bir başka park veya meydanla karşılaşmadığımı da burada belirtmek istiyorum.


Bunu da bir kenara koyalım. Gelelim Rahime Hatun meydanı’ndaki son çalışmalara. Parkın hir iki giriş-çıkış kapıları yönü ile bir de orta yere briketten büfe yapılıyor. Yani Meydan içerisinde üç ayrı büfe olacak. Bu büfelerin ihale ile birilerine verilmesi, buraya gelen insanların bu büfelerden alış veriş yapmaları değil benim konum.


Hizmete girilecek olan büfelerin göze görünme şeklinden sözetmek istiyorum. Yapılan büfelerin briket yerine, göze hoş görünebilecek farklı bir yapıdan neden yapılmadığını merak ediyorum.


Betonlaşma yerine, buraya yapılacak olan farklı bir büfenin oradaki insanların gözüne daha hoş görünebileceğini anlatmaya çalışıyorum. Estetik çok önemlidir, görünüm insanların ilk bakışında dikkatini çeker.


Bir insan karşısından gelen asık suratlı birine o anda ilgi duymayabilir. Yine bir insan karşısından gülümseyerek gelen birinden hoşlanabilir. Bakışlar, gülüşler ve eylemlerin şekilleri karşıdaki kişileri farklı yorumlamalara götürür.


Bizim Rahime Hatun Meydanı içerisine yapılmakta olan briket duvarların içerisi, yazın yanacak, kışında soğuk olacaktır.  Yapılmış olması için yapmak yerine düşünüp, planlanıp yapılmasından yanayım.


Buraya yapılan büfe odalarının yerleri elbette Belediye yetkililerince düşünülmüş, plan ve proje içerisinde yapıldığı söylenecektir.


Ancak; gerçekten görüntü olarak, beton yığını olarak gidip bir bakın, görün hoşunuza gidiyorsa ben yanlış anlıyorum diye de sözümü geri alabilirim.


Devlet Bahçeli Meydanı, nasıl trafik akışı ve düzeni yönünden yanlış yapıldığını her zaman söylüyorsam, Rahime Hatun Meydanı’na yapılan büfelerin de görünümlerinin yanlış olduğunu söylüyorum.


Belediye hizmet binası tamamlanmak üzere, Bulvar üzerinden yaya ve taşıt trafiğinin işlemesi yönünde henüz bir çalışma başlatılmadı. Binada hizmet verilmeye başlanıldığında mı bu soruna bir çözüm bulunacak, o zaman yeniden bir inşaat çalışmasına başlanılacak?


Bizler gördüğümüz eksik veya aksaklıkları gündeme taşıyoruz, gerisi yetkili ve etkili olanların sorunudur. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar