29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3275
EURO35.091
ALTIN2311.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Görünen Tek Gerçek: Ölüm!..

İnsanoğlu, canlıların ‘en akıllısı’ olarak tanımlanır. Akıl insanların yaşantılarında yol gösterici, düşündürücü, uyarıcı, üreticilik yönlerini harekete geçirici gibi eylemleri içermektedir.

Bir ülkenin yöneticileri, yani siyasi hareketlerin içerisinde halka kendini kabul ettirerek başa gelenlerin iki dudağının arasından çıkanların, oylamalar sonunca çoğunluğun benimsediği “Kanunların” uygulamaya konulması  ile birlikte halkın yaşamını gözlerinizin önüne getirin.

Bir ülkede iktidarda olan siyasi partinin yönetim kadrosunda bulunanların, o makama gelinceye kadar halkının karşısındaki halleri ile koltuğa oturduktan sonraki hallerini gözlerinizin önüne getirebiliyor musunuz?

Kendi halkının yaşamında bazı kısıtlamalar yapanların, kendileri için yaşamın özgürlüğünü çıkarma olaylarını gördüğünüzde aklınızdan neler geçirirsiniz?

Ülkemizde Bodrum sahillerine demirleyen bir yattan sözetmek istiyorum. 2 Suudi Arabistan Prensi Bodrum’a 541 milyon liralık yatla gelmişler. Kendi ülkelerinde kadınların araç kullanılmasına izin vermeyen Prensler, Bodrum’da bikinili mankenlerle günlerini eğlenerek geçirmeye başlamışlar.

Prens Salman El Suud ile Prens Nawat El Suud ile konuklarının bulunduğu yatta davetli mankenler dans edip, prens ve konuklarını eğlendiriyorlar. Yat’ın haftalık kirasının ise 3.2 milyon Tl olduğu öğrenildi.

Şeriatla yönetilen ülkelerinde “namusları bozulur” diyerek, kadınların araba kullanmalarını bile yasak eden bu insanlar, 10 manken ile Bodrum Hacımehlem koyu’nda demir attıkları yatta  alem yapmışlar. Akşam yemeğini Yalıkavak’taki bir restaurantta yiyen iki Prens hesapları öderken, 14.400 Tl hesap ile 3.200 Tl bahşiş bırakmışlar.

Bu iki Prens’in ülkemize gelerek eğlenmelerine ve turizme katkıda bulunmalarına bir şey demiyorum. Ancak, kendi yönettikleri ülkelerindeki kadınlara bakış açılarına baktığımızda, bir erkeğin kadını ile yan yana yürüyebilmesinin bile zor olduğu sokaklarda yönetimin “Şeriat yasaları” uygulanırken, Bu İki zat bizim ülkemizi nasıl görüyorlar da deniz kıyımıza konuşlandırdıkları yatlarda “manken ve dansözler” oynatarak eğlendiklerinin uyguladıkları yasaların neresinde yazılı olduğunu merak ediyorum!?

Olayları iyi okuyan ve İNSAN’ım diyenlerin bir kez daha yaşanan olayları iyi okumaları öneriyorum.

Kendi ülkesinde yaşayan insanların giyim ve kuşamlarının “taciz’e davetiye çıkarıyor!”diye yorum yapan sözler söyleyerek, kendince halka “Din dersi” vermek isteyenlerin, bu yaşananlar karşısında ne kadar Suudi Parası karşısında Prenslere, P..’lik yaptığını bilmem okuyabilme zahmetinde bulunabilir misiniz?

Siyasi kişilikle konuşanların sözlerini her zaman “düşünerek” izlemişimdir. Çünkü onlar karşılarındaki insanların gözlerine bakmadan, ellerindeki notlara göre konuşuyorlar. Konuştukları ve söz verdikleri ise koltuğa geldikleri andan itibaren gündem takip etmeye başlıyor. Hatta bazı siyasilerin halkın arasında eline aldığı mikrofonda söyledikleri sözler bile aradan geçen yıllara rağmen yerine gelemeyebiliyor.

Okuyan ve düşünen insan, yani “Ölümden başta hiçbir gerçeğin görünmediğini” bilen İnsan, halkın sağlıklı, huzurlu, mutlu olabilmesi için uğraş verir.

Olaylar veya düşünülenler ne olursa olsun, Siyasiler nerede ve hangi koşullarda nasıl konuşurlarsa konuşsunlar, sonuç nereye varıyor?

Kim veya kimler neyi nasıl değerlendirirse değerlendirsin! Canlı yaşamında görünen bir gerçek var;  O da ÖLÜM!

Neleri anlatmak istediğimi anlamadınızsa eğer; Oku’maya önem veriniz! Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar