20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Gidenler ve kalanlar…

Osmaniye’deki medya çalışanları değerli bir büyüğünü kaybetti.

Osmaniye’de ilk günlük gazetenin kurucusu ve sahibiydi Gökhan Erkmen. Bugünlere kadar yayınını sürdürmekte olan Hasret gazetesi 39. yılına girerken, aynı zamanda Olay ve Yurt gazetelerini de yayın hayatına başlatan Gökhan Erkmen’i dün son yolculuğuna uğurladık.

Matbaasında ve gazetesinde çok sayıda insan çalıştı, emekli oldu ve halen çalışıyorlar.

Bir baba olarak evlatlarını da matbaa ve gazetecilik mesleğinde yetiştirirken, yine çok sayıda insanı yanında çalıştırarak büyüklüğünü onlarla birlikte paylaşan bir isimdi.

Osmaniye’de matbaacılık ve gazetecilik sektörü ile birlikte farklı yönleriyle de tanıdım Erkmen’i.

Osmaniye Belediye meclis üyeliği yaptığı yılları anımsıyorum. Sonrasında seçimlerin yaklaşması ile birlikte yanına aldığı birkaç elemanı ile birlikte yaptıkları anketler aklıma geliyor.

Her seçim öncesi kent merkezinde, semt pazarlarından anketler yapardı. Siyasi bir kariyeri ile birlikte bazı sivil toplum kuruluşları ile de ilişkileri iyiydi.

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevini iki dönüm sürdürdü.

Matbaasında çok sayıda yerel gazetenin basımını yaparken, ekonomik yönden gazete sahipleri sıkmaz, gazetelerin baskılarını yapıp teslim ederdi.

Osmaniye’de kültürel ve sanatsal etkinliklerde afiş ve diğer baskı işlerinde stk’lara yardımcı olurdu.

Osmaniye’de geleneksel olarak düzenlemekte olduğumuz “Ekmek ödüllü şiir yarışması” yaklaştığında, afiş, davetiye ve diğer basılı işleri en kısa zamanda teslim eder, bu konuda da önemli katkılarını esirgemezdi.

Gazeteciler Cemiyeti’nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı süreçte, binanın dekorasyonu, yeni malzemelerin alınması gibi konularda da önemli katkılarda bulundu.

Meslektaşlarının düğün, nişan ve cenaze törenlerini mümkün olduğunca kaçırmaz, onların yanında olmayı kendisine bir görev bilirdi.

Önceki gece hastaneye kaldırılıp geçirdiği operasyon sonunda durumu iyiye gittiğini öğrenmiştik.

Hastaneye ziyaretine gittiğimizde yoğun bakım servisinde olduğu için göremesek bile oğlu Ahmet’ten durumunu öğrenmiştik.
Gece yarısından sonra aniden ölümünü öğrendik.

Dün Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti önünde düzenlenen törenin ardından Büyük cami de cenaze namazı kılındı. Ardından Asri mezarlıkta son yolculuğuna uğurladık.

Sevenlerinin katıldığı kalabalık önce OGC binası önü, ardından camideki cenaze namazı ve mezarlıkta oldukça kabalıktı.

Bir meslektaş büyüğümüz yok artık aramızda, geride kalan diğer meslektaşlarımın gözlerindeki hüznü okumaya çalışırken, insanlar güzelliklerle çevresindekileri yaşattıkları zaman, yine güzellikler içerisinde son yolculuğuna uğurlanması olayını sezinledim.

Şimdi geride bıraktığı evlatları, babalarının yokluğunu aratmayacak, işlerinde ve çevresindeki saygınlıklarını aynı duygu ile sürdürerek yaşamın devamlığını yerine getirmeye çalışacaklar.

Son yolculuğuna uğurladığımız Gökhan Erkmen’e rahmet, ailesine ve meslektaşlarıma başsağlığı dileklerimi sunarım. Esenlikle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar