26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4926
EURO34.8101
ALTIN2440.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Gıda depoları

Kent merkezindeki gıda depolarının başta fare yuvası olması yanında değişik sorunları da beraberinde getirdiği yönünde vatandaşın sızlanmaları geliyor bana.


Sık sık kontrol edilmeyen gıda depolarının içerisindeki ürünlerin tarihleri geçip, sağlık yönünden tehlikeler oluştururken, farelerin de yuvası haline geliyor.


Gıda depolarının yetkililer tarafından  denetlenmesi isteniyor.


Bir diğer sorun ise eski TMO yerindeki marketlerin depolarının durumu. Bu depoların çevresinde yaşayan insanlar sabah saatlerinde başlamak üzere rahatsızlıklarını dile getiriyorlar.


TMO tarafından marketlere kiraya verilen bu depolardaki ürünlere gelen büyük farelerin çevredeki evleri rahatsız ettiği şikayetleri bana ulaşırken, Belediye’den de istekler var.


Sabah saatlerinde hal gibi çalıştığı belirtilen bu gıda depolarına gelen araçların gürültüsü, darabaların sesi ve her türlü gıda ürünlerinin indirip bindirilmesi sırasında sabahın erken saatlerinden başlamak üzere çevredeki insanlar rahatsız olduklarını dile getiriyorlar.


Osmaniye kent merkezindeki büyük AVM sayesinde bakkallar kapanmaya başlarken, toptan gıda ürünleri satan esnafın depolarının da kent merkezinde bulunmasının sorunları yaşanıyor.


Toptan gıda ve AVM’lerin depolarının kent dışına çıkarılması, büyük marketlerin ve AVM’lerin de  kent merkezinden uzaklaşması halendi şehir içi trafiğinin rahatlayacağını düşünüyorum.


Bu konuda belediyenin zaman kaybetmeden gerekli girişimleri yapmasını önemsiyorum.


Şehirleşmenin ve modern şehircilik anlayışını yaşatmanın önemli koşullarından birinin de  kent içindeki toptancılar ve AVM’lerin kent dışında hizmet vermelerinin sağlanması olarak görüyorum.


Şehir içerisindeki bir toptancıya gelen kamyonun indirme-bindirme yapması halinde trafiğin tıkanmasını düşünün. Her gün olmasa bile böylesi bir anlayışın modern şehircilik anlayışına sığmayacağını düşünüyorum.


Tren Garı yakınındaki TMO depolarının  gıda depoları haline dönüştürülmesi ve burada insanların yaşadıkları sorunları okurlarımla paylaşırken, aynı zamanda vatandaşların sıkıntılarını yetkililere de iletmiş oluyorum.


En önemlisi toptan gıda depoları ile büyük AVM’lerin kent içinden uzaklaştırılması halinde şehir içi trafiğinin rahatlayabileceği konusundaki görüşlerimin de yetkililerce değerlendirmeye alınacağını ümit ediyorum.


Osmaniye’nin öncelikli sorunlarının başında şehir içi trafiği ile Musa Şahin bulvarı üzerindeki trafik akışının geldiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Saygılarımla….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar