25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5732
EURO34.9814
ALTIN2425.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Geride kalan yıllar

  Osmaniye’nin Adana’dan ayrılarak İl statüsünü almasının ardından, tanıtıma, gelişime gereksinimi vardı.

Osmaniye’nin isminin “İlçe” olarak anılması yerine “İl” olduğunun öğrenilmesi ve öğretilmesi gerekiyordu.

Yıllar geçtikçe bunu insanların aklına girdirebilmek için değişik yöntemler uygulanması ve kentin de her yönüyle gelişmesi koşullar arasındaydı.

Tarihsel alanda kaleleri, ören yerleri, yaylaları, tarımsal alanda ise; yerfıstığı, kırmızı turpu isimlerinde öne çıkarılması gerekiyordu.

Kültü ve sanatsal alandaki tanıtımların önemini de unutmamak gerekirdi. Kentte doğan veya yetişen değerlerin isimlerini gündemde tutmak, onlara sahip çıkmanın da önemi büyüktü.

Yazar Yaşar Kemal’in Hemite Köyündeki doğumu ve hayatı, çevre köylerde ve Kadirli ilçesindeki yaşantıları yine edebiyat ve kültür alanında önemini değerlendirmek gerekiyordu.

Spor etkinlikleri yine kentin tanıtımı için önemliydi. İl Osmaniye olarak 4 Milletvekili TBMM’de kenti temsil ediyordu. Nüfus yoğunluğuna gelince bir çok ilden yoğundu. Dışarıdan yoğun göç alması nedeniyle kültür, sosyal yaşantı, ekonomik anlamda farklılıklar görülebiliyordu. Kentin kendine özgü kültürel varlıklarının yaşatılması ve geliştirilmesi gerekiyordu.

İşte bundan 23 yıl öncesinde Haftalık yerel bir gazete olarak başlattığımız “Ekmek ödüllü Şiir Yarışması” ile Osmaniye’nin ismini yurdumuzun dört bir yanında tanıtmaya çalışıyorduk. Bazı yıllarda yurt dışındaki şairlerin bile yarışmaya katılımları ile şairlerin buluştuğu ve her yıl Nisan ayının son haftasında özlemle sonuçları beklenen bir etkinlik haline dönüşmüştü.

Yıllar geçtikçe yurdumuzun değişik illerindeki katılımlarla kültür ve sanatsal alanda Osmaniye’nin ismi duyulmaya başlanmıştı.

Bugünlere gelindi, 23. Yıldır aralıksız olarak düzenlenen “Ekmek ödüllü Şiir yarışması”nın 23. Yılındaki ödüllerini de sahiplerine verildi. Bu yarışma sürecinde toplamda 3 bin 827 şaire ödüller verildi. Tüm katılımcılara ödüllerin verildiği ve her katılımcının gönlünün hoş tutulabilmesi için hediyelerle etkinlik alanından ayrıldığı bir yarışma ödül töreni oldu.

Ayrıca ilk üç dereceye girenler ile kentin kültür ve sanatına katkıda bulunmuş, hayatta olmayan değerli isimlerin de anılarını yaşatma adına ödüller verildi.

Yılmadan, usanmadan özveri ile düzenlenen bu yarışma OŞYAD’ın kurulması ile birlikte dernek etkinlik bünyesine alınarak devam etti.

Bu etkinlik kapsamında binlerce insan birbirleri ile tanışıp, kaynaştı dostluklar kurdular. Birbirlerini tanıyanlar bu etkinlikte özlemlerini giderdiler.

Bir yarışma törenini de Covid-19 salgınına karşı tedbirlere uymak suretiyle geride bıraktık. Cumhuriyeti’mizin kuruluşunun 100. Yılı olan 2023’de “Ekmek ödüllü Şiir Yarışması”na noktayı koymaya karar verdiğimizi de buradan vurgulamak istiyorum.

Sağlık ve başarı dileklerimle, “Yüreğiniz sevgisiz, mideniz ekmeksiz kalmasın!” diyor sevgilerimi sunuyorum.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar